Ploieşti: Daniela Constantin organizează evenimentele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Daniela Constantin organizează evenimentele Primăriei
Ploieşti: Daniela Constantin organizează evenimentele Primăriei

De aproape un deceniu şi jumătate, traduce documente, organizează manifestări culturale, se ocupă de vizitele delegaţiilor străine şi trimite felicitări diplomaţilor, în calitate de coordonator al Serviciului Protocol, din cadrul Primăriei Ploieşti.

Are o meserie pe care o consideră fascinantă. Daniela Constantin spune că, de când este angajată la Serviciul Protocol din cadrul Primăriei Ploieşti, nu a existat o zi în care să se plictisească.

Organizarea fiecărui eveniment în parte, fie că este vorba despre festivaluri, deplasări în străinătate sau de vizitele unor delegaţii din străinătate, este la fel de importantă şi îi acordă maximă atenţie.

“Am o echipă de oameni extraordinari. Sunt fete tinere, cu facultate, care excelează în domeniul lor de activitate şi cu care mă înţeleg foarte bine. Fiecare ştie exact ce trebuie să facă. De exemplu, eu dacă mă  ocup de scrierea felicitărilor, colegele mele trebuie să rezolve problema cazării unor diplomaţi sau de diverse traduceri”, spune cu mândrie Daniela Constantin.

Un copil ambiţios
Daniela Constantin provine dintr-o familie de oameni simpli. Mama sa, casnică fiind, s-a ocupat de educaţia copiilor. Coordonatoarea Serviciului Protocol povesteşte cu nostalgie că a avut timp să se joace pe strada din faţa casei, dar că cel mai mult se preocupa de şcoală, părinţii săi fiind foarte exigenţi la acest capitol.

Dacă nu s-ar fi ocupat de vizitele diplomaţilor străini, Daniela Constantin ar fi fost un excelent medic. Ea mărturiseşte că şi acum, la 53 de ani, cunoaşte noţiuni de anatomie. Eşecul pe care l-a înregistrat doi ani la rând nefiind admisă la Facultatea de Medicină din Bucureşti a condus-o în amfiteatrele Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti, ca studentă a Facultăţii de Tehnologie şi Chimizare a Petrolului.

“Era şi păcat să nu folosesc cunoştinţele acumulate în anii de pregătire pentru medicină, la materiile Chimie şi Fizică. Perioada studenţiei a fost frumoasă şi grea, pe acele vremuri facultatea pe care am urmat-o fiind foarte grea”, spune Daniela. 

S-a angajat printr-un anunţ
După ce a lucrat câţiva ani ca inginer chemist, apoi a stat cinci ani în Germania, Daniela Constantin s-a întors în România şi şi-a căutat un loc de muncă.

“Am văzut un anunţ în ziar, se căutau persoane care cunoşteau bine o limbă străină. Am dat interviul în limba germană, am trecut cu brio şi de proba scrisă şi din 1997 lucrez la acest serviciu, ocupându-mă de tot ce înseamnă protocol în cadrul evenimentelor”, povesteşte coordonatoarea Serviciului Protocol.

A lucrat cu trei primari
“Am prins trei primari de când lucrez în acest domeniu: pe Horia Toma, pe Emil Calotă şi pe actualul primar –Andrei Volosevici. Fiecare dintre ei este altfel, dar întotdeauna ne-am înţeles perfect în ceea ce priveşte evenimentele pe care le aveam de organizat”, susţine Daniela Constantin.

Munca sa a fost deseori încununată de succes, date fiind felicitările primite din partea conducerii Primăriei dar şi a celor care au fost mulţumiţi de partea de protocol a acţiunilor.

“Edilul Andrei Volosevici a venit şi ne-a mulţumit pentru cum am organizat ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. A fost frumos- defilări, fanfare, depuneri de coroane”, spune angajata Primăriei.

Întrebări şi răspunsuri
Ce eveniment aveţi în pregătire?
D.C:
În acest weekend o să fim gazdele unei delegaţii din localitatea Harbin, din China. Este vorba despre oameni care vin la noi de ani de zile, în fiecare an, în luna septembrie. Am stabilit relaţii foarte bune cu ei, Ploieştiul este înfrăţit cu Harbin. Vor veni să viziteze Valea Prahovei, Primăria şi vor participa la câteva acţiuni. Şi noi am fost invitaţii lor, în China.

Aţi dat dovadă de originalitate în organizarea “Zilelor Ploieştiului”. Cum v-au venit ideile?
D.C:
Ne-am gândit să readucem în prezent Ploieştiul de altădată. Am avut prinţi şi prienţele, domni şi domnişoare îmbrăcate în haine de epocă. Costumele, de o frumuseţe rară, le-am împrumutat de la Castel Film şi de la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. La fel şi caleaşca, care a străbătut tot oraşul anunţând evenimentul. A fost un succes, vrem să fie la fel în fiecare an”

Ce-i place
Daniela Constantin spune că îi place să călătorească în străinătate. Croaţia şi Austria sunt destinaţiile sale preferate. Iubeşte muntele şi aerul curat.

Ce nu-i place
“Nu-i plac oamenii care min cu zâmbetul pe buze şi care vor cu orice preţ să te convingă că au dreptate când de fapt nu este aşa. Falsitatea este cel mai urât lucru”

PROFIL
NĂSCUTĂ
29 noiembrie 1953, la Ploieşti
STUDII
Facultatea de Tehnologie şi Chimizare a Petrolului, UPG Ploieşti
FAMILIE
Este căsătorită, are doi băieţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite