Consilierul ploieştean Iulian Bolocan, suspect într-un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Bolocan. Foto telegrama.ro
Iulian Bolocan. Foto telegrama.ro

Conform unor informaţii neoficiale, consilierul local ploieştean Iulian Bolocan (PDL) este printre suspecţii dintr-unul din cele 12 dosare penale deschise de IPJ Prahova în urma referendumului, informează cotidianul Telegrama.

Martorii spun că Bolocan avea asupra sa mai multe liste cu persoanele care participau la vot.

Alesul democrat-liberal Iulian Bolocan, aflat la începutul celui de-al doilea mandat în Consiliul Local Ploieşti, după ce în perioada 2008-2012 a reprezentat PNG-ul, se află în atenţia Poliţiei, în urma unor incidente din ziua referendumului, potrivit unor surse neoficiale.

Conform informaţiilor reporterilor de la cotidianul Telegrama, momentan neconfirmate de către anchetatori, consilierul local s-ar fi ocupat de punerea în practică a unui plan de ţinere a alegătorilor la domiciliu în ziua votului, după ce PDL a cerut boicotarea referendumului. Potrivit unor martori, alesul democrat-liberal a fost văzut la o secţie din zona Radu de la Afumaţi, din Ploieşti, cu mai multe liste pe care se aflau, potrivit suspiciunilor, numele persoanelor care se prezentau la vot.

Șase primari PDL din Prahova, anchetați în dosare penale pentru infracțiuni la legea referendumului

Simpla deținere a unor copii după liste nu constituie infracțiune, însă există suspiciuni că întreaga acțiune ar fi fost mult mai amplă, vizând împiedicarea alegătorilor de a se prezenta la vot. Acest lucru este prevăzut în Legea referendumului şi, dacă este dovedit de anchetatori, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Alesul local nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Preşedintele interimar al organizaţiei Ploieşti a Partidului Democrat Liberal, Adrian Dobre, susţine că, de fapt, asupra lui Bolocan au fost făcute presiuni, de către reprezentanţii USL din secţia de votare. „În ceea ce priveşte existenţa unui dosar penal nu cunosc nimic, este prima dată când aud de aşa ceva. În schimb, am fost informat că în secţia de votare de care s-a ocupat Iulian Bolocan au fost presiuni foarte mari asupra sa, din partea unui ONG şi de la ceilalţi membri ai biroului secţiei. Simpla deţinere a unor liste nu este infracţiune, nu e nici măcar contravenţie dacă-mi amintesc bine, atât timp cât nu influenţezi cu nimic desfăşurarea alegerilor", a declarat Adrian Dobre, preşedintele interimar al PDL Ploieşti, pentru sura citată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite