Comuna prahoveană Valea Călugărească a devenit regatul lui Bachus. S-a dat startul „Sărbătorii Vinului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi producători autohtoni de vinuri au venit la sărbătoare pentru a vinde licoarea lui Bachus pregătită în propriile gospodării. Preţurile sunt mai mari ca anul trecut.

Localnicii din Valea Căugărească au lăsat treburile deoparte şi s-au adunat cu mic cu mare la Festivalul Vinului care le transformă comuna, în acest weekend, în Capitala vinului.

Peste 20 de producători de licoarea lui Bachus, majoritatea din zonă, şi-au expus băuturile şi îşi aşteaptă clienţii. Totul este pe ...gustate. Chiar dacă nu sunt cozi la tarabe, ca în alţi ani, oamenii vin şi din alte judeţe ale ţării pentru a cumpăra vin produs în gospodăriile oamenilor. Nu înainte, însă, de a negocia preţurile.

image

„Anul acesta, a dat boala în struguri. Sunt plini de mucegai, aşa că producţia este la jumătate faţă de anul trecut. Prin urmare, avem şi mai puţin vin. Avem clienţii noştri care, an de an, sunt aici, la festival, pentru a cumpăra vin şi must", a spus Mihai Stancu, angajat al unei societăţi producătoare de vin, din Valea Călugărească.

„Mi-am luat vin pentru sărbători şi pentru tot anul. «Feteasca neagră» este preferata mea, dar am cumpărat şi din cel alb, demisec. Ar trebuit totuşi, să mai lase din preţ, mai ales în cazul celor care cumpără mai mult", este de părere Adrian Olteanu, un ploieştean venit cu toată familia la sărbătoare.

Bucate alese

Anul acesta,  "Festivalul Vinului" poate fi numit şi unul al caşcavelei, pastramei şi cârnaţilor afumaţi şi bine condimentaţi, datorită numărului mare de comercianţi care au venit cu astfel de mărfuri. Cei care nu mai pot rezista până acasă pentru a mânca delicioasele preparate, se pot aşeza la terasele din zonă, unde specialişti ai grătarelor îi servesc cu tot ce vor.

image

Şi oferta de brânzeturi şi produse apicole este foarte variată.

image

 „Reţeta Monicăi Tatoiu ne-a salvat. Şi acum, la sărbătoarea vinului, au venit mulţi oameni să ne întrebe dacă avem ingredientele pentru acel tratament împotriva cancerului. Aşa că am venit cu de toate pentru toate buzunarele. Celor mici le oferim gratuit mostre de miere", a spus Constanţa Dumitru, venită din localitatea Ciupelniţa pentru negoţ.

Cei care ajung la Valea Călugărească, în acest weekend,  se pot delecta şi cu spectacole de muzică populară.

Preţuri „piperate" la festival

Unii producători spun că vizitatorii au cumpărat cantităţi cu până la jumătate mai mici decât luau anul trecut. De vină sunt şi preţurile: vinul alb şi roşu se comercializeaza cu 5-6 lei litrul, mustul costa 3 lei litrul, strugurii - 3 lei kilogramul, iar cârnaţii, pastrama si caşcaveaua - 25 de lei, kilogramul.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite