Ploieşti: Comisarul - infractor a fost „arestat“ de un patron care nu s-a lăsat păcălit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsul comisar a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
Falsul comisar a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Un argeşean care a pretins că este inspector al Gărzii Financiare a încercat să păcălească mai mulţi agenţi economici din cartierul ploieştean „9 Mai". 

Gabriel Sandu, de 43 de ani, s-a „transformat", ieri, în „comisar şef Dumitrescu de la Garda Financiară". Îmbrăcat la costum, cu o insignă în toc de piele şi cu o mapă în mână, bărbatul din Mioveni, judeţul Argeş, s-a prezentat la sediul unor firme din zona „9 Mai", pentru a verifica documentele financiare.

Până când angajaţii din piaţă să realizeze că au de-a face cu un infractor, bărbatul a reuşit să „controleze" patru agenţi economici, însă doar unul a căzut în plasă şi i-a dat şpagă 100 de lei pentru a scăpa de „sancţiunile legale". „Era îmbrăcat impecabil, la fel ca adevăraţii comisari de la Garda Financiară. Era foarte sigur pe el, vorbea ca un comisar, şi mi-a cerut registrul de casă şi alte documente. Eu l-am sunat pe patron. Înainte să vină la mine a fost la un petshop din vecinătate. A fost prins de patronul unui magazin, care l-a băgat într-o maşină şi l-a dus să-l predea poliţiştilor", a spus Mihaela Ilie, vânzătoare la unul dintre magazinele „verificate" de falsul comisar.

Se pare că bărbatul mai efectuse „controale" şi anul trecut, fiind cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea acestui gen de infracţiuni. Gabriel Sandu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiindu-i întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite