Comercianții protestează. Piețele din Ploiești vor fi goale, vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianții din piețe protestează, astfel, față de un proiect de Hotărâre de Guvern care le interzice să funcționeze la tarabe

Proiectul de Hotărâre de Guvern, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii, stabilește că pe tarabele din cadrul piețelor agroalimentare va fi permisă comercializarea en detail a legumelor și fructelor proaspete „exclusiv de către producătorii agricoli persoane fizice și numai a produselor din producție proprie, autohtonă".

Măsura vizează eliminarea intermediarilor evazioniști care folosesc acte de producător false și care generează statului pagube de peste 1 miliard euro din comerțul „la negru".

„Vineri, 2 noiembrie, comercianții din toate piețele din Ploiești nu vor fi prezenți la tarabe, în semn de protest față de proiectul de HG prin care li se interzice să funcționeze în respectivele locații. Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la consecințele acestui act normativ: creșterea prețurilor, criza reală în aprovizionarea populației și interzicerea liberei initiațive. La nivelul județului, aproximativ 600 agenți economici vor trage obloanele, iar la nivelul țării cam 25.000", se arată într-un comunicat emis de Romeo Nan, președintele Asociației pentru Protecția Comerciaților Ploiești (APCOM).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite