Ploieşti: Robert Comendant îşi petrece ziua pe terenul de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Robert Comendant îşi petrece ziua pe terenul de handbal
Ploieşti: Robert Comendant îşi petrece ziua pe terenul de handbal

Deşi a jucat handbal atât în şcoala general cât şi în liceu, a ales să se îndrepte spre cariera de antrenor şi de cinci ani este antrenor coordonator la grupele de junioare şi secund la echipa de senioare a CSM Ploieşti.

A început tainele antrenoratului înainte să termine facultatea, iar acum este antrenor secund de handbal la echipa de senioare a CSM  Ploieşti şi antrenor coordonator  la grupele de junioare ale aceluiaşi club. “Mentorul meu a fost domnul Mircea Anton care mi-a fost şi profesor. Dânsul m-a şi promovat în handbal ca antrenor şi tot cu dânsul am participat şi la loturile naţionale de junioare şi de tineret unde am fost fizioterapeut, maseur şi antrenor cu portarii”.

Acum cinci ani când s-a înfiinţat CSM Ploieşti s-a format şi o echipă de junioare unde Robert a fost numit antrenor principal, iar la echipa de senioare secund, funcţii pe care le deţine şi în prezent. “În fiecare an am fost cu junioarele în turneele semifinale şi acum doi ani am luat medalia de argint la Campionatul Naţional la categoria de vârstă junioare I. Cu echipa de senioare am avut acum doi ani promovarea în Liga Naţională, iar anul acesta activăm în Divizia A, cu obiectiv de performanţă intrarea în Liga Naţională din nou”, a mai precizat Robert.

O familie de sportivi
Robert a fost pe terenul de sport încă de mic copil. Părinţii săi au făcut şi ei sport, iar mama sa a jucat handbal de performanţă. “De mic eram numai pe terenul de sport şi asta m-a făcut să mă îndrept spre handbal. Şi la şcoală, în general, tot handbal jucam, iar  profesoară mi-a fost doamna Anton Camelia”. Robert a jucat handbal şi la Grupul Şcolar Industrial 1 Mai, la Uztel şi la Inspet, dar a ales să se îndrepte către partea de antrenorat.

Satisfacţiile sunt rezultatele obţinute
“Planurile noastre de viitor sunt să accedem în Liga Naţională cu echipa de senioare, iar cu echipa de junioare să intrăm în turneul final şi să luăm o medalie. Sunt 4-5 junioare promovate la echipa de senioare şi să sperăm că performanţa pe care o fac anul acesta să ne dea motive să se bată cluburile de înaltă performanţă din ţară pe ele, dar noi nu o  să le dăm aşa uşor”. Ultima performanţă a CSM Ploieşti a fost câştigarea derbiului la junioare I, care s-a jucat la începutul acestei săptămâni la Ploieşti.

Robert spune că munca de antrenor are şi părţile ei grele, dar şi satisfacţii. “În general munca cu omul este grea dar are şi beneficiile şi bucuriile ei. Satisfacţiile sunt rezultatele pe care nu poţi să le simţi dacă nu eşti în interiorul fenomenului”. În ceea ce priveşte situaţia financiară a clubului, Robert crede că nu sunt probleme mari, însă cu cât ai mai multă putere financiară cu atât poţi să aduci mai multe valori.

“Cu cât ai mai mulţi bani cu atât există mai multă performanţă, după cum putem vedea echipele de fotbal unde se investesc foarte mulţi bani sau echipa de handbal de la Râmnicu Vâlcea”.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce calităţi ar trebui să aibă o persoană pentru a ajunge sportivă de performanţă?
R.C.: La grupele de junioare avem şi sportive de 8-9 ani şi nu poţi să le iei acum după calităţi, sunt nişte copilaşi. Ùşor-uşor, intrând în tainele handbalului, învaţă. Momentan ne chinuim să le învăţăm să meargă pe stradă, să alerge, e mai greu să îţi dai seama de calităţile lor la o vârstă aşa fragedă pentru că nu  mai fac sport la şcoală, nu mai se mişcă.

Au fost fete care s-au lăsat de handbal?
R.C.: De-a lungul timpului, din cauza şcolii sau a părinţilor, am avut multe fete care s-au lăsat.

Câte fete are clubul?
R.C.: Echipa de senioare are legitimate 11 fete cu contract, iar la echipa de junioare I sunt 16 fete şi pe măsură ce se scade din grupe sunt mai multe fete ca să ai de unde să faci masa de selecţie.

CE-I PLACE
"În general îmi place sportul şi tot ce înseamnă mişcare. Îmi place să îmi petrec timpul liber pe care îl am cu fetiţa mea".

CE NU-I PLACE
"Nu-mi plac oamenii perverşi şi care au mai multe feţe. Nu prea am timp liber, îmi dedic foarte mult handbalului care îmi ocupă 80% dintr-o zi, inclusiv weekendurile pentru că intrăm şi în campionat".

PROFIL

Născut
22 mai 1979, Ploieşti

Profesie
profesor de educaţie fizică şi antrenor de handbal

Studii
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti

Familie
căsătorit, o fetiţă

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite