Ploieşti: Anul Darwin marcat la Colegiul „Jean Monnet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii mai multor şcoli din Ploieşti au participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice, au prezentat afişe şi postere cu viaţa şi activitatea lui Charles Darwin şi au realizat prezentări pe suport digital.

Peste 50 de elevi înscrişi la Colegiul „Jean Monnet” şi liceele teoretice „Nichita Stănescu” şi „AL.I.Cuza”, ai Grupului Industrial Şcolar „Toma Socolescu” şi ai Liceului Teoretic Mizil au luat parte la simpozionul omagial „Charles Darwin”. Acest eveniment a marcat 200 de ani de la naşterea lui Darwin şi 150 de ani de la publicarea lucrării „Originea speciilor”.

„Tinerii au participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice, au prezentat afişe şi postere cu viaţa şi activitatea lui Charles Darwin şi unii dintre ei au realizat şi prezentări pe suport digital, pe care le-au prezentat în cadrul activităţii”, spune Iuliana Tanur,  directorul adjunct al Colegiului Naţional „Jean Monnet”. Manifestarea de ieri a fost prima de acest gen realizată în cadrul acestui colegiu însă, reprezentanţii instituţiei îşi doresc să creeze o  tradiţie organizând periodic astfel de manifestări culturale şi educaţionale.

Entuziasmul copiilor care s-au implicat în acest proiect a fost foarte mare, tinerii realizând materialele de prezentare  cu toate elementele necesare unei sesiuni ştiinţifice de specialitate. „Elevii au fost foarte entuziaşti, unii dintre ei au renunţat la excursiile programate la sfârşit de an pentru a lua parte la acest eveniment. Ei au realizat materialele de prezentare cu multă seriozitate, cu ilustraţii şi explicaţii pe care singuri le-au căutat în manualele şi cărţile de bilologie. A fost o temă care le-a strânit curiozitate de aceea  au reuşit să creeze aceste lucrări foarte bune”, mai spune directorul adjunct.

Diplome de participare
Colegiul „Jean Monnet”, gazda acestui simpozion omagial, a prezentat  peste 10 lucrări realizate de elevi fie individual, fie pe echipe. Pe lângă sesiunea de prezentări, care a început la ora 9.00, tinerii au mai luat parte şi la o dezbatere, în cadrul căruia au avut posibilitatea de a-şi exprima părerile în ceea ce priveşte teroria evoluţionistă a lui Darwin.

„Eu mă pregătisem cu informaţii despre Darwin, dar am reuşit să le folosesc în dezbatere, pentru a explica de ce trebuie să luăm în calcul punctul de precare al ştiinţei biologiei, nu doar să credem că am fost creaţi de Dumnezeu”, explică Mirela, o elevă prezentă la eveniment. Pentru eforturile depuse de tinerii de gimnaziu şi de liceu care au luat parte la simpozionul organizat la Colegiul „Jean Monnet”, conducerea unităţii şcolare a decis să ofere tuturor elevilor o diplomă de participare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite