Cod portocaliu de ploi şi risc de precipitaţii în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu valabilă în Prahova şi alte 11 judeţe, intrată în vigoare luni seară şi valabilă până marţi, la prânz, când se va trece la codul galben. Suplimentar, hidrologii anunţă un risc crescut de viituri

Ploile puternice creează în continuare probleme în Prahova, meteorologii emiţând o avertizare de cod portocaliu valabilă până mâine, la prânz. Prognoza include vijelii, descărcări electrice şi precipitaţii de peste 50 de litri pe metru pătrat. Suplimentar, este în vigoare şi o avertizare hidrologică de cod galben.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă pentru 12 judeţe, printre care şi Prahova. Astfel, potrivit datelor oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie, avertizarea a intrat în vigoare luni, de la ora 17.00, fiind valabilă până marţi, la prânz. De la 12.00 până la 16.00 va fi instituită o avertizare de cod galben de ploi.

În judeţele Brăila, Buzău, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău şi Neamţ, pe arii extinse sunt anunţate precipitaţii de peste 50 de litri pe metru pătrat. Potrivit datelor ANM, cordul portocaliu presupune fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger).

Suplimentar, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat prognoza hidro şi a emis o avertizare de cod galbe, valabilă pentru mai multe râuri din ţară, printre care şi Prahova. Hidrologii anunţă risc de viituri şi creşteri rapide ale debitelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite