Coadă la Salina din Slănic Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de basculante încărcate cu sare pentru drumuri pleacă, zilnic, din faţa minei de exploatare din Slănic către destinaţii din ţară, dar şi din străinătate. Din Prahova nu au fost deloc comenzi.

Zeci de tiruri încărcate cu sare pentru drumuri pleacă, zilnic, din faţa minei de exploatare din Slănic Prahova către destinaţii din ţară, dar şi din străinătate. Societăţi din ţări precum Olanda şi Austria au devenit clienţi fideli.  Anual, firme din aceste ţări comandă cantităţi uriaşe de sare, preferând să o cumpere din Prahova datorită preţului mic de achiziţie, 162 de lei pe tonă.

Comenzi din luna august 2011

În 2011 Salina Slănic a livrat peste 100.000 de tone de sare, din care peste 70% a fost trimisă pentru deszăpezirea drumurilor din ţară şi străinătate. Conducerea unităţii a trimis firmelor din ţară oferte pentru sarea de deszăpezit drumuri de la sfârşitul lunii august, însă primele comenzi le-a primit abia în luna octombrie 2011.Pentru a face faţă numărului mare de solicitări, cei 300 de angajaţi ai salinei lucrează în două schimburi, în intervalul orar 6.00-22.00. 

Primăriile din Prahova au stocuri de sare din 2010

Weekendul trecut a nins pe Valea Prahovei, accesul maşinilor pe anumite drumuri din zonele montane fiind îngreunat de stratul de zăpadă aşternut pe carosabil. Cu toate acestea nu au fost semnalate blocaje în trafic, echipajele de deszăpezire făcând faţă situaţiei fără probleme. Primăriile Sinaia şi Buşteni au materiale antiderapante rămase pe stoc din 2010, la fel şi autorităţile locale din Ploieşti. Cu toate acestea, "Prahova este singurul judeţ din ţară care în 2011 nu s-a aprovizionat deloc cu sare pentru deszăpezire, de la Slănic, şi asta chiar dacă autorităţile judeţene au primit înştiinţări cu privire la acest lucru. Acest lucru nu este normal şi ar trebui să ne pună pe gânduri. În rest au venit şi vin basculante din toată ţara şi chiar şi din străinătate pentru a încărca  sare pentru deszăpezirea drumurilor", susţine Liviu Mihăilescu, directorul Salinei din Slănic.

Stocuri de sare pentru o săptămână

Prin urmare, dacă, în municipiul reşedinţă de judeţ va ninge timp de o săptămână, cele 600 de tone de sare existente în depozitele operatorului de salubritate s-ar epuiza rapid.

"Nu avem probleme deocamdată şi se pare că vremea ţine cu noi. Dacă totuşi ar ninge şi am rămâne fără sare, atunci firma Rosal se va aproviziona cu antiderapante de la sediul central din Bucureşti", a declarat Vasile Ionescu, şef salubritate în cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite