Ploieşti/Portret: Claudiu Petriu este stomatolog din tată în fiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru tânărul medic, acest domeniu este unul cu tradiţie în familie, tatăl său fiind, la rândul lui, tehnician dentar şi totodată, şi cel care i-a insuflat şi transmis pasiunea nemărginită pentru stomatologie.

Claudiu spune că tatăl său, un cunoscut tehnician dentar din Bucureşti, este cel care i-a „plantat" în suflet pasiunea nemărginită pentru stomatologie.

„Tatăl meu vorbea foarte mult de acest domeniu, iar eu eram curios cum se fac dinţii. În timpul Liceului Sanitar, îmi doream să învăţ cât mai mult, astfel că, fiindu-mi la îndemână, am lucrat de la vârsta de 13 ani alături de el", îşi aminteşte medicul.

A urmat cursurile Colegiului de Tehnică Dentară, apoi, a plecat în armată, iar la scurt timp după stagiul militar s-a angajat la Policlinica Dentară Drumul Taberei, unde a fost coleg chiar cu tatăl său.

„Era ciudat şi plăcut, în acelaşi timp. Pe tata l-am privit ca pe un concurent serios, astfel că am început să lucrez cu medici tineri, stagiari la acea vreme, care, în timp, au devenit buni şi m-au ajutat şi pe mine să câştig renume", explică tânărul. Claudiu s-a înscris şi la cursurile facultăţii de Medicină Dentară, care i s-a părut o continuare firească a evoluţiei sale profesionale.

A fost cucerit de Ploieşti

În 2007, Claudiu s-a decis să se mute definitiv în Ploieşti, după ce s-a căsătorit cu o frumoasă ploieşteancă, tot medic stomatolog.

În acelaşi an, el a deschis şi un cabinet stomatologic, pe care, într-un timp destul de scurt, a reuşit să-l transforme într-o clinică, situată în Piaţa Victoriei.

Succesul de care se bucură afacerea sa are, însă şi un secret.

„Încerc să păstrez preţurile pieţei, în schimb, materialele folosite sunt de calitate, iar asta, pentru că mi-a fost dat să văd, odată, pe masa unui tehnician, o lucrare dentară care ruginise în numai câteva zile, ceea ce mi se pare de neacceptat", adaugă Claudiu.

Model pentru fiul său

Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai medicului Petriu este chiar fiul său de trei ani, care pare fascinat de profesia părinţilor.

El deja modelează ceara din laborator, studiază radiografiile dentare, iar pe scaunul din cabinetul de stomatologie se simte cel mai bine.

„Mi-ar plăcea să urmeze şi o facultate de management, pentru a putea prelua şi duce mai departe această afacere de familie", este de părere Claudiu Petriu. De curând, el a demarat şi o campanie de prevenţie stomatologică în şcoli şi grădiniţe, în cadrul căreia a cumpărat cărţi şi materiale educative pentru cei mici şi, spre marea sa suprindere, copiii vizitaţi, până acum, s-au arătat foarte interesaţi de îngrijirea dinţilor.

Ce materiale recomandaţi pacienţilor?

Ceramica pe zirconiu arată 100% natural, în acelaşi timp este 100% biocompatibilă şi pacientul este foarte mulţumit. Faptul că aici avem cabinet şi laborator, ne permite să facem totul într-un timp „exagerat" de scurt. Avem şi posibilitatea de a arăta clienţilor noştri produsele în sine, înainte ca acesta să fie folosite.

Cum vă atrageţi clienţii?

Calitatea la un preţ accesibil este modul prin care dorim să avem pacienţi constanţi şi pe termen lung. Pun mare preţ pe comunicarea cu pacientul, îmi place să îi explic ce urmează să fac, din ce materiale, ce presupune intervenţia şi alte detalii asemănătoare.

 Ce-i place:

Tânărul spune că singura sa pasiune este să facă dinţi, dar îi plac şi cărţile de specialitate. În pauzele pe care şi le permite, îi place să joace ping-pong, la o masă pe care a adus-o special pentru relaxarea angajaţilor, la clinică.

Ce nu-i place:

Urăşte tehnicienii care folosesc materiale de proastă calitate fără să se gândească la efectele pe care le au acestea asupra sănătăţii pacienţilor şi că lucrările realizate de ei nu rezistă în timp.

PROFIL
NĂSCUT:

24 iunie 1977, Bucureşti

STUDII:
Facultatea de Medicină Dentară Bucureşti

FAMILIE:
Căsătorit, are un băieţel de trei ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite