Clanul Austrianu, pus în libertate de judecătorii din Dâmbovița. Curtea de Apel Ploiești a respins decizia UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestați la sfârșitul anului trecut, membrii clanului Austrianu au fost eliberați după strămutarea cauzei la Tribunalul Dâmbovița.

ORA 20.15

Joi seară, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au admis recursul formulat de procurori la decizia Tribunalului Dâmbovița.

Judecătorii din Ploiești au considerat că desfășurarea procesului cu inculpații în stare de libertate nu este justificată, iar aceștia trebuie să rămână în arest.

Astfel, au înlocuit măsura interdicției de a nu părăsi țara, decisă de magistrații din Dâmbovița, cu cea a arestului preventiv pentru toate persoane din dosar.

Decizia este definitivă.

ORA 17.10

Sandu Zamfir, zis Austrianu, Sandu Cosmin, Sandu Florin, Buşa Ion Paul, Curcă Lorentz, Păun Lorena şi Sandu Irina au primit înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicția de a părăsi țara pe parcursul cercetărilor.

Instanţa a dispus ca inculpaţii să nu se apropie de părţile vătămate, de martorii din cauză, de membrii familiilor acestora, să nu comunice cu aceştia şi să nu intre în legătură cu aceştia, direct sau indirect. 

Cererile repetate de eliberare din arestul preventiv, formulate la Tribunalul Prahova, de la începutul procesului, nu au avut succes. În octombrie, cauza a fost strămutată la Tribunalul Dâmbovița.

Acuzațiile aduse inculpaților

Sandu Zamfir, zis Austrianu, alţi doi fii ai acestuia, Sandu Cosmin şi Sandu Florin, şi încă un inculpat - Buşa Ion Paul -, acuzaţi de înşelăciune, furt şi şantaj, se află în arest din luna decembrie a anului trecut

Lorentz Curcă, un alt fiu al lui Austrianu, a fost prins de poliţişti abia în februarie 2012, după ce a fost dat în urmărire general. Lorentz a fost găsit în Bucureşti.

Şapte persoane din afara județului au reclamat la Poliţie furtul maşinilor după ce nu şi-au mai văzut restul de bani de la Austrianu şi acoliţii lui. Păgubaşii ar fi fost ameninţaţi de oamenii lui Austrianu pentru a renunţa la restul de bani şi pentru a nu mai depune plângere la poliţie. Valoarea prejudiciilor se ridică la suma de 150.000 de euro.

Austrianu nu plătea apa şi gazele

În plus, poliţiştii au mai întocmit două dosare penale deoarece au descoperit la perchezițiile de la domiciliul lui Austrianu racordări ilegale la conductele de gaze şi apă, evitând astfel plata consumului la aceste utilităţi. Angajaţi de la Apa Nova şi Distrigaz au debranşat, sub protecţia poliţiştilor, casa acestuia de la utilităţi.

O cunoştinţă veche a poliţiştilor

Austrianu a mai fost cercetat în ultimii ani pentru mai multe fapte similare de înşelăciune şi şantaj. Este cunoscut ca fiind o persoană violentă care a reuşit să-şi intimideze victimele, astfel că multe dintre acestea şi-au retras de teamă plângerile de la Poliţie. Acum câţiva ani, surse din Poliţie afirmau că ar fi fost „intangibil" deoarece era prieten cu fiul unui fost şef al poliţiei prahovene. În continuare, Austrianu şi-a păstrat o aură de interlop periculos pe care nu-l poate prinde nimeni.

De numele lui este legată şi arestarea judecătorului Dumitru Rebegea de la Tribunalul Prahova în 2009, pentru că ar fi luat de la acesta 36.000 de euro pentru a-l pune în libertate. Atunci era cercetat pentru prejudicierea unor societăţi comerciale care i-ar fi amenajat casa, dar nu şi-au primit banii pentru serviciile prestate.

Austrianu a mai trecut prin arestul Poliţiei dar nu a fost niciodată condamnat pentru faptele sale.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa nu este definitivă, iar procurorii DIICOT au atacat-o cu recurs.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite