Ploieşti: Poliţişti de la Circulaţie, cercetaţi pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Poliţişti de la Circulaţie, cercetaţi pentru corupţie
Ploieşti: Poliţişti de la Circulaţie, cercetaţi pentru corupţie

Doi agenţi au fost arestaţi preventiv, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate.

Agenţii Liviu Dumitru şi Dumitru Bălăceanu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Prahova au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, pentru 29 de zile, şi sunt cercetaţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului şi luare de mită.

În noaptea de 8/9 noiembrie 2008, cei doi au oprit în trafic un autoturism al cărui şofer nu deţinea permis de conducere. „Cu acordul lor, la faţa locului s-a prezentat o altă persoană, care avea permis, dar şi o alcoolemie de 0,38 mg/l, care l-a înlocuit pe conducătorul auto. Agenţii au întocmit în fals un proces verbal de constatare, menţionând că la volanul autoturismului s-a aflat ce-a de-a doua persoană, căreia, ulterior, i s-a reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi i s-a aplicat o amendă”, a declarat procurorul de caz, Daniel Ghiţă.

Au împărţit mita frăţeşte
Pentru acest „serviciu” făcut vinovatului real, şoferul de ocazie a cerut 4.000 de euro, din care a oprit 2.500 de euro. Restul de 1.500 i-a dat oamenilor legii, care i-au împărţit frăţeşte. Dumitru Bălăceanu este cercetat şi pentru că, împreună cu un alt coleg, care a rămas în stare de libertate, a cerut şi primit 400 de dolari mită, de la o persoană depistată în trafic în timp ce conducea o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Promisese că va soluţiona cauza cu neînceperea urmăririi penale.

„Ceea ce vă pot spune este faptul că, în momentul de faţă, doi agenţi de poliţie rutieră se află la Parchet în vederea cercetărilor. Au fost solicitaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în vederea soluţionării unei cauze. Nu cunoaştem mai multe amănunte. În măsura în care Parchetul va face public acest lucru şi ne va comunica situaţia reală şi măsurile dispuse vi le vom comunica”, a declarat şeful SPR Prahova, comisarul şef Costin Tătuc.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite