Ploieşti: Cine prinde hoaţele cu fuste lungi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Cine prinde hoaţele cu fuste lungi?
Ploieşti: Cine prinde hoaţele cu fuste lungi?

Două ţigănci, actualmente neidentificate, sunt căutate de poliţiştii ploieşteni. Acestea i-au furat unui bătrân economiile, după ce l-au păcălit că vor să cumpere cărţi.

Naivitatea de a permite unor ţigănci să-i intre în apartament, sub pretextul cumpărării unor cărţi, l-a costat scump pe un ploieştean în vârstă de 84 de ani. Acesta a rămas fără 4.200 de lei şi acum speră să fie prinse hoaţele cu ajutorul cetăţenilor care le pot recunoaşte pe baza semnalmentelor.

„Una dintre femei a sunat la uşă şi, chiar dacă nu cunoşteam persoana, am deschis. Am crezut că vrea să cerşească şi am scos bani să-i dau, dar mi-a spus că vrea să cumpere maculatură şi cărţi. Pentru că aveam aşa ceva, am fost de acord. I-am spus să stea la uşă, că-i aduc eu ce am de adus. A luat cărţile, a plecat cu ele jos şi s-a întors cu o hărtie de 200 de lei. Mi-a spus să-i dau rest o sută. Am scos o revistă în care aveam economiile şi i-am dat. Aşa a văzut cum stă treaba şi după ce a plecat s-a mai întors cu încă o femeie, cerând să le umplu două bidoane cu apă. Atunci au operat“, a declarat bătrânul, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Suma de bani i-a fost luată din revista care se afla pe masa din sufragerie. Când a constatat lipsa, octogenarul a reclamat furtul şi cazul a fost preluat de agenţii Secţiei de Poliţie nr.2 Ploieşti. „Erau banii pe care îi aveam şi eu strânşi. Nimeni să nu mai facă ce am făcut eu. Am fost de bună credinţă, dar nu trebuie să ai încredere în persoanele străine care îţi bat la uşă din diferite motive. Poate vor fi prinse“, a spus victima.

Semnalmentele suspectelor
„Una dintre femei are 30-35 de ani, 1,60 metri înălţime, constituţie astenică, faţă ovală, ten măsliniu. Era îmbrăcată cu fustă largă, maro, pulover maro şi vestă neagră, iar pe cap purta un batic negru. Cealaltă are 45-50 de ani, 1,70 metri înălţime, constituţie astenică, faţă ovală, ten măsliniu. Era îmbrăcată cu fustă neagră, înflorată, iar pe cap purta o bentiţă neagră“, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, subinspectorul Daniel Radu.

Cele două femei au mai sunat şi la uşile altor apartamente situate în blocurile de pe Bulevardul Republicii din Ploieşti. Persoanele care pot oferi indicii ce ar ajuta la depistarea acestora, sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă „112”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite