Chinezii din Harbin, fraţi cu ploieştenii. Asiaticii vor să dezvolte afaceri în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhiva
Foto-Arhiva

O delegaţie oficială din Harbin (China), condusă de viceprimarul oraşului, Zhang Shaoliang, s-a aflat astăzi la Ploieşti, într-o vizită oficială de lucru la Primărie.

În cadrul întrevederii, viceprimarul Dumitru Cristian s-a referit la bunele relaţii de colaborare dintre cele două oraşe înfrăţite: "Harbin este o zonă importantă a Chinei, cu un potenţial economic foarte mare. De aceea, sperăm ca această relaţie să se fructifice în proiecte economico-financiare concrete. Suntem deschişi să sprijinim investiţii importante pe care partea chineză doreşte să le facă în judeţul Prahova".

Omologul său din Harbin, Zhang Shaoliang, a susţinut ideea unor investiţii directe în municipiul Ploieşti, subliniind faptul că orașul său a "înregistrat un ritm alert de creştere economică în ultimii ani". Harbin reprezintă o zonă industrială importantă a Chinei, principalele sectoare fiind: industria textilă, farmaceutică, alimentară, industria auto, metalurgie, industria electronică, chimică şi de construcţii.  În cadrul întrevederii s-a discutat si despre posibilitatea unei colaborări strânse pentru dezvoltarea infrastructurii în Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite