Ploieşti: Chestionarele on-line, recomandate pentru examenul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Chestionarele on-line, recomandate pentru examenul auto
Ploieşti: Chestionarele on-line, recomandate pentru examenul auto

Elevii şcolilor de şoferi din Ploieşti sunt sfătuiţi de către profesorii de legislaţie rutieră să rezolve cât mai multe chestionare online de pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, prin care se poate simula un examen real pentru obţinerea permisului de conducere.

Chestionarele on-line pentru obţinerea permisului de conducere categoria B , postate pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, au devenit literă de lege pentru cursanţii şcolilor de şoferi din Ploieşti.

Totuşi, instructorii auto, profesorii de legislaţie şi examinatorii recomandă totuşi celor care vor să devină conducători auto să înveţe mai întâi partea teoretică din manualul de legislaţie rutieră, să participe la cursurile speciale în acest domeniu şi abia după accea să-şi verifice cunoştinţele rezolvând chestionarele on-line de pe www.drpciv.ro.

Pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sunt puse la dispoziţia viitorilor şoferi întrebările care se regăsesc în chestionarele oficiale pentru obţinerea permisului de conducere.

“Prin acest serviciu oferit acum în mod gratuit, elevii şcolilor de şoferi pot simula un examen real pentru dobândirea dreptului de a conduce autovehicule categoriile A şi B, prin generarea automată a câte unui test alcătuit din 26 de întrebări, din fondul general de întrebări. Este foarte util, dar după ce cunoşti foarte bine teoria”, a precizat comisar şef Maria Gavril, de la Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculări ale vehiculelor Prahova.

Sistem informatic cu probleme
Unele şcoli de şoferi aveau deja implementat un sistem informatic care permite rezolvarea unor chestionare on-line în acelaşi mod ca în sălile de exeminare: pe calculator.

De când au fost postate însă chestionarele on-line pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, profesorii de legislaţie rutieră i-au învăţat pe elevi şi cum să acceseze aceste teste pentru verificarea cunoştinţelor.

“Sunt foarte bune, le recomand totutor care vor să devină soferi. Am observat însă că, de multe ori, calculatoarele se blochează. După ce m-am consultat cu unii informaticieni, am aflat că este posibil ca, din cauza numărului mare de utilizatori, serverul Direcţiei să fie suprasolicitat”, a spus Ion Petrescu, profesor de legislaţie rutieră la şcoala de şoferi Duca.

“Am examen peste foarte puţin timp şi de când am aflat de aceste chestionare numai acolo intru să văd cât de bine sunt pregătit pentru examen. La început sunt trei întrebări ajutătoare, după care începe testarea propriu-zisă. Sunt foarte bune, înveţi tot ce trebuie să ştii ca să iei cu brio examenul theoretic”, a spus Cristian Pesoţchi, un tânăr de 18 ani din Ploieşti.

“Am citit bine cartea şi o să fac în fiecare zi chestionare on-line, din cele afişate pe siteul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Mai sunt şi altele, pe net, dar care nu sunt oficiale şi au multe răspunsuri greşite”, este de părere George Sima, cursatul unei şcoli de şoferi din Ploieşti.

Deocamdată doar în română
Chestionarelor on line pot fi încărcate doar după autentificarea vizitatorului pe pagina principală a site-ului www.drpciv.ro. În prezent sunt disponibile chestionare pentru categoriile A şi B, în limba română, urmând ca în perioada imediat următoare să fie introduse întrebări pentru toate categoriile şi în limbile engleză, maghiară, franceză şi germană.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite