Cheltuieli nejustificate pe scaune din piele şi plasme la spitalele ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Auditul comandat de Consiliul Judeţean Prahova la Spitalul de Urgenţă, cel de Pediatrie şi Maternitatea Ploieşti a scos la iveală mai multe nereguli.

Unităţile medicale au cheltuit sume exorbitante pentru scaune şi canapele din piele, plasme şi centrale telefonice. „Prin noul management vom stârpi acele cheltuieli extravagante făcute de conducerile spitalelor la indicaţia unuia sau a altuia. De exemplu, am constatat că din banii daţi de Consiliul Judeţean pentru utilităţi s-au mai cumpărat şi plasme, iar prin spitale a apărut panica schimbării tuturor centralelor telefonice", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma. Asta în condiţiile în care mulţi pacienţi sunt nevoiţi să vină cu medicaţia de acasă sau să coboare pentru a-şi cumpăra pastilele de la farmacia din apropierea spitalului.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, în urma auditului, s-au constatat deficienţe în modul de aprovizionare cu medicamente, unele dintre acestea fiind vândute de 3-4 ori mai scump pentru spitalele preluate de către Consiliul Judeţean. Auditorii au mai concluzionat că datoriile către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare s-au acumulat pentru că facturile trimise către Casa de Asigurări de Sănătate Prahova nu au fost plătite conform contractului iniţial.

Astfel, în prezent, cele trei unităţi spitaliceşti preluate de Consiliul Judeţean au datorii de aproximativ 14 milioane de lei către furnizori. La rectificarea bugetară, Ministerul Sănătăţii ar trebui să acopere din fondurile de la bugetul de stat toate aceste datorii care au fost preluate de catre administraţie.

Auditul va continua în perioada următoare cu analiza contractelor încheiate de spitale cu furnizorii de materiale şi servicii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite