Cercetat pentru constituirea unui grup infracţional, Nicolae Ceapchie a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat unul dintre liderii din domeniul afacerilor ilegale cu petrolul, ploieşteanul Nicolae Ceapchie a fost pus în libertate, marţi, de Curtea de Apel. El este în continuare cercetat pentru constituirea unui grup infracţional

Legenda locală spune că Nicolae Ceapchie ar fi obţinut sume foarte mari de bani din contrabanda cu produse petroliere, fiind asociat cu o serie de firme cu reputaţii la fel de proaste. Neoficial, el este considerat şi unul dintre principalii finanţatori ai PDL Prahova, mai ales că are şi legături de rudenie cu oameni importanţi din partidul de guvernământ. Unul din copiii săi a fost botezat de către deputatul PDL George ionescu, iar concubina lui Ceapchie, Ana Ruxandra Stanciu, şi ea cercetată în dosar, este fata consilierei municipale Marilena Stanciu, unul din coordonatorii partidului pe zona de nord a Ploieştiului. În plus, presa locală a scris că Nicolae Ceapchie ar fi desfăşurat afaceri nu tocmai legale cu NAC Industrii, firmă apropiată familiei Robertei Anastase.

Deşi reputaţia îl plasează drept unul dintre cei mai importanţi interlopi din Ploieşti, Nicolae Ceapchie a fost acuzat (doar) pentru o serie de ţepe date unor societăţi comerciale. El este cercetat, în prezent, alături de mai mulţi apropiaţi, pentru constituirea de grup infracţional şi a fost „săltat“ de mascaţi în aprilie 2011.

Ceapchie a depus, luni, o cerere la Tribunalul Prahova pentru înlocuirea arestului preventiv cu măsura de a nju părăsi judeţul. Cererea a fost admisă de instanţă, DIICOT a depus recurs, însă o zi mai târziu Curtea de Apel Ploieşti a păstrat decizia iniţială.

Citiţi AICI mai multe amănunte din dosarul în care e cercetat Nicolae Ceapchie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite