Ploieşti: Drumul Vinului a ajuns la Ceptura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Drumul Vinului a ajuns la Ceptura
Ploieşti: Drumul Vinului a ajuns la Ceptura

Degustări de vinuri, expoziţii cu vânzare, spectacole în aer liber şi multe alte suprize vor avea loc începând de astăzi şi până mâine seară

Cea de-a treisprezecea ediţie a Zilelor Cepturii este una cu noroc. La evenimetnul din acest an, autorităţile locale au organizat şi activităţile din cadrul faimosului Drum al Vinului, care a debutat la Valea Călugărească, a trecut pe la Urlaţi şi acum a ajuns la Ceptura, continuând cu Fântânele şi Tohani.

„Este prima dată când, la iniţiativa Consiului Judeţean Prahova vom combina Zilele Cepturii cu Drumul Vinului”, spune primarul comunui Ceptura, Gheorghe Pană. Deschiderea evenimentului are loc astăzi la ora 16.00, când va debuta şi un spectacol în aer liber, la care sunt invitaţi interpreţi de muzică populară. Pe stadionul din comună, locul de desfăşurare al evenimentului, vor fi amplasate standuri de prezentare şi degustare a vinurilor şi produselor viticole, dar şi expoziţii cu vânzare de produse agro-alimentare şi alte obiecte de artizanat.   

Două zile de voie bună
Petrecerea se va închiea astăzi la ora 20.00, însă, mâine, alţi artişti sunt invitaţi să cânte la Ceptura. Pe scena amenjată pe stadionul comunei vor urca, în cele două zile, artişti consacraţi precum Steliana Sima, Florica Jinca, Nicolae Vicol şi alţii, dar şi câteva formaţii de muzică modernă. Ansamblul „Dealuri Cepturene” va încinge atmosfera cu dansuri populare specifice acestei zone.

„Este foarte bine că anul acesta vom serba şi Drumul Vinului, pentru că de când avem acest drum, nu prea au venit turişti pe la noi prin comună. De obicei Zilele Cepturii sunt organizate numai pentru localnii zonei, dar nu e şi la noi ca la Doftana, să ştie toţi de eveniment”, spune ceptureanul Aurelian Moinescu. Zilele comunei se vor închiera duminică, la ora 22.00, cu un impresionant foc de artificii.

Drumul Vinului, de la Filipeşti la Călugăreni
Judeţul Prahova este străbătut de “Drumul Vinului” prin localităţile Filipeşti de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului, Călugăreni. Au fost incluse în circuitul turistic al drumului cramele de la Urlaţi şi Azuga,  unde sunt oferite turiştilor spre degustare vinuri şi spumante produse în Prahova, alături de meniuri tradiţionale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite