Ploieşti: Centrul social de la Ceptura a fost inaugurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Centrul social de la Ceptura a fost inaugurat
Ploieşti: Centrul social de la Ceptura a fost inaugurat

Credincioşii dar şi autorităţile locale şi judeţene au participat ieri la sfinţirea Bisericii "Sfânta Treime" şi a Centrului socio-cultural şi educativ din Ceptura.

Biserica „Sfânta Treime” din Ceptura a fost neîncăpătoare pentru sutele de prahoveni care au venit ieri la sfinţirea lăcaşului de cult şi inaugurarea Centrului socio-cultural şi educaţional al bisericii. „Am venit de la prima oră, de la 8.00, pentru că ştiam că va fi foarte frumos şi eram foarte curioasă. Soborul de preoţi, alături de corul format din elevii de la seminarul teologic prezenţi cântă foarte frumos împreună, este un moment cu care ne întâlnim foarte rar. Abia aştept să trec şi prin altar după ce se va termina slujba, pentru că numai astăzi au voie şi femeile.”, spune credincioasa Ecaterina Gâlcă, prezentă la slujbă.

La evenimentul de ieri au participat, alături de enoriaşii bisericii, şi persoane importante, cum ar fi Prea Sfinţitul Ciprian Câmpineanul, primarul comunei, preşedintele Consiliului Judeţean sau alţi invitaţi. „Membrii Consiliului Parohial se bucură că munca lor a fost răsplătită cu prezenţa Prea Sfinţitului Ciprian, pentru că singura biserică în care nu mai venise un arhiereu în ultimii 105 ani, era aceasta”, explică părintele paroh, Ioan Şendroiu.


Tot ieri a fost inaugurat şi Centrul social din Ceptura în cadrul căruia 25 de copii nevoiaşi din comună au posibilitatea de a-şi face lecţiile, de la ora 14.00 la ora 17.00, sub supravegherea unor cadre didactice specializate şi pot beneficia de ajutor suplimentar pentru însuşirea materiei pe care o parcurg la cursurile şcolare. Centrul a fost ridicat de preotul paroh din fondurile proprii şi cu ajutorul unor sponsorizări din partea autorităţilor locale, a unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonă, a Asociaţiei Pro Nova Vita şi a Fundaţiei Oamenilor de Ştiinţă Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite