Celebrul tren Orient Express ajunge luni în Gara Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orient Express-ul. Arhivă Adevărul Ploiești
Orient Express-ul. Arhivă Adevărul Ploiești

Luxosul Orient Express ajunge luni și în Gara Regală din Sinaia, în fascinatul său traseu între Paris și Istanbul.

Călători din întreaga lume, pasageri în luxosul Orient Express, vor poposi pentru câteva ore în Gara Sinaia, în drumul lor spre Instanbul.

Orient Express-ul parcurge o singură dată pe an ruta Paris - Istanbul, o rută devenită atracție turistică încă din anii '30. În vremurile noastre, datorită atmosferei interbelice din interiorul garniturilor, călătoria este și mai fascinantă.

Ca în fiecare an, cei aproximativ 100 de călători din vagoane sunt din întreaga lume și au plătit pentru această cursă 10.540 euro.

Pasagerii, din America de Nord, America de Sud şi Europa vor fi întâmpinați în Sinaia cu fanfare, după care, în cele câteva ore de staționare, vor vizita Muzeul Naţional Peleş şi Mănăstirea Sinaia.

Orient Express este un hotel de lux pe roţi, fiind dotat cu 15 vagoane, din care şase găzduiesc restaurante, un snack-bar şi o bucătărie. Restul sunt vagoane de zi și de dormit.

41 de persoane, barmani, ospătari, bucătari, un pianist, un translator și un medic stau la dispoziția călătorilor în timpul voiajului.

Geamuri de cristal

Parfumul de epocă este „întreținut" și de geamurile trenului, realizat din cristal veritabil, dar și de decorațiunile din lemn de mahon și vitraliile din sticlă de murano.

Povestea popasului din Sinaia este, și ea, una interesantă. În 1883, la primul său voiaj, regale Carol I a aflat de trecerea trenului și l-a obligat să oprească în Sinaia, iar Majestatea Sa a invitat călătorii la inaugurarea Castelului Peleș. De atunci a rămas o tradiție oprirea trenului în Sinaia.

Următoarea oprire a trenului este Gara de Nord din București.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite