Cea mai scumpă deszăpezire din istoria Ploieștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele percepute de Rosal pentru deszăpezirea din această iarnă sunt și cu 24% mai mari față de cele practicate, în iarna 2010-2011 , la Ploiești.

Vara îți faci sanie și iarna car. Este principiul după care s-a ghidat și operatorul de salubritate din Ploiești atunci când a cerut și a obținut, în august, tarife și de 24 de ori mai mari, în unele cazuri, pentru deszăpezirea din acest sezon. Așa se face că deszăpezirea din această iarnă este cea mai scumpă din istoria Ploieștiului.

De exemplu, operaţiunea de spart gheața manual va costa, începând din această iarnă, 667,71 lei/1.000 de metri pătrați, fără TVA, comparativ cu 27,79 lei, potrivit contractului de iarna trecută, adică de aproape 24 de ori mai mult. De asemenea, pentru curățat zăpada manual, Primăria va achita operatorului de salubritate suma de 240,32 lei/ 1000 de metri pătrați, față de tariful anterior, de 46,31 lei.  

Între timp, edilul Andrei Volosevici așteaptă testul deszăpezirii, primarul exprimându-se zilele trecute în sensul că va considera trecută această probă doar la prima zăpadă serioasă. Ceea ce nu a fost cazul la ninsoarea slabă din noaptea de marți spre miercuri, care a necesitat doar un „rond de control" al utilajelor și intervenția a două autostropitori în patru cartiere din oraș.

Operatorul de salubritate, care se ocupă și de deszăpezire în această iarnă în Ploiești, Rosal, este pregătit să dea piept zăpezii cu 32 de utilaje și un stoc de 600 de tone de nisip și sare, materiale care se completează periodic din depozitul central din București. „Toate utilajele pe care le avem sunt conform licitației, iar dacă se întâmplă să fie o iarnă mai grea decât cea prognozată de noi, în două ore putem suplimenta numărul utilajelor și cantitatea de antiderapant. Avem încheiat un contract cu INMH și primim avertizări din timp", ne-a spus, cu optimism, managerul Rosal Ploiești, Mirela Limboșeanu.

Iernile trecute, Primăria Ploiești a aplicat amenzi și de peste 45.000 de lei operatorilor care s-au ocupat de deszăpezire.

A nins și pe drumurile naționale din Prahova

Ninsorile care vor cădea în perioada următoare, un strat de zăpadă în formare, de 10-15 centimetri, și temperaturile la limita înghețului, care vor duce la formarea de polei pe arterele din județ țin autoritățile din Prahova în alertă, cel puțin la nivel declarativ.

„Am intervenit pe drumurile naționale din Prahova cu 20 de utilaje, 30 de angajați și 50 de tone de nisip și sare, materiale antideparante. Pentru zilele de Crăciun avem în stoc peste 700 de tone de sare și 1.900 de metri cubi de nisip", ne-a spus Valerian Manta, șeful Secției de Drumuri Naționale Prahova. Pentru întreg sezonul rece din 2010-2011, a fost nevoie, în Prahova, de peste 11.000 de tone de sare și peste 9.500 de metri cubi de nisip, prin urmare stocurile existente trebuie completate și în perioada următoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite