Ce ştranduri frecventează ploieştenii în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baia Baciului de la Slănic este renumită pentru apa sărată şi acţiunile sale benefice în tratarea diferitelor boli reumatice.

Canicula din ultimele zile i-a scos pe ploieşteni din case. Principala destinaţie a acestora sunt ştrandurile şi pisicinele din judeţ. Încă de la primele ore, localurile sunt luate cu asalt de cei dornici să petreacă o zi răcoroasă şi să facă o baie pe cinste. Unul dintre cele mai aglomerate locuri de agrement din judeţ este Baia Baciului de la Slănic.

Şi ce dacă e caniculă la mare?

Parcare supraaglomerată

La orele amiezii, parcarea este plină de maşini cu numere de Prahova, dar şi de Bucureşti şi te consideri norocos dacă mai găseşti un loc liber. La Baia Baciului, turiştii pot face plajă atât pe nisip, cât şi pe iarbă, locaţia fiind astfel amenajată încât posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt multiple. Intrarea costă 15 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Cei care doresc să închirieze un şezlong, trebuie să mai plătească 10 lei în plus.

Plajă şi grătar la iarbă verde

În timp ce se bronzează, turiştii pot face şi un grătar la iarbă verde, după care se pot răcori făcând o baie. Baia Baciului este renumită pentru apa sărată de aici, iar mulţi turişti vin pentru a se vindeca de diferite boli, în special de cele reumatice. La Slănic, o bere la halbă costă 4 lei, iar un suc 5 lei. Dacă vi se face foame aveţi de ales între hamsii, mici sau pui la rotisor."Vin aici aproape în fiecare weekend cu prietenele mele pentru că este o zonă frumoasă şi nu este departe de Ploieşti, ajungem în aproximativ o oră. Este un loc liniştit, unde poţi face plajă fără să se ia nimeni de tine", ne-a spus Ioana Cristea.

Alte locaţii preferate de ploieşteni sunt Complexul Perla de la Păuleşti şi Heaven Land, aflat la 5 kilometri de Ploieşti, la ieşirea spre Târgovişte. Piscina complexului Heaven Land dispune de două baruri şi 250 de şezlonguri pentru iubitorii de broz natural.  În weekend, tariful este de 20 de lei de persoană, iar copiii sub şase ani au intrare gratuită. "Prefer să mă duc la Perla pentru că preţurile sunt mai acceptabile decât în altă parte. Îmi place şi că administratorii îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela şi nu are acces oricine", spune Marius Iordache, aflat cu familia la un pahar de bere pe terasă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite