Căutări febrile în cazul bărbatului dispărut în Strejnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul tânărului dispărut săptămâna trecută în comuna Târgşorul Vechi a pus pe jar poliţia prahoveană. Poliţiştii nu exclud posibilitatea unei crime, deoarece presupuşii vinovaţi au fost reclamaţi de fratele dispărutului.

Un tânăr din satul Strejnic, Adrian Petrescu în vârstă de 20 de ani a reclamat sâmbătă dimineaţă faptul că el şi fratele său au fost răpiţi, bătuţi şi sechestraţi de trei consăteni. Acesta a reuşit totuşi să scape cu fuga, lăsându-şi fratele inconştient în curtea unuia dintre agresori. Cei trei bărbaţi, Iulian şi Marian Neagu, care sunt fraţi, împreună cu vărul lor Corneliu Neagu, cu vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani, l-au acuzat pe Ionuţ Petrescu de furtul unei importante sume de bani (25.000 de lei) aflată în portbagajul maşinii lui Corneliu Neagu.

Doi suspecți au fost reținuți miercuri dimineață

Decişi să-şi facă dreptate singuri l-au luat pe sus şi l-au dus pe un teren de la marginea satului unde l-au bătut. Pentru a afla mai multe s-au dus şi după fratele mai mic al acestuia şi au procedat la fel. După o oră în care a fost ţinut legat cu o funie şi bătut, tânărul Adrian Petrescu în vârstă de 20 de ani a reuşit să se dezlege, să fugă şi să sune la 112 unde a reclamat ce a păţit. „Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au dispus începerea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, totodată, fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 zile faţă de cei trei învinuiţi.

În prezent se efectuează activităţi de căutare şi scotocire a zonei, în vederea depistării persoanei dispărute şi a luării măsurilor legale", ne-a declarat inspectorul Daniel Radu, purtător de cuvânt al  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Tânărul agresat este sigur că fratele său este mort

Adrian Petrescu, cel care a scăpat din mâinile familiei Neagu nu crede că fratele său mai este în viaţă. „Vineri pe la ora opt seara au venit cei trei, cu care mă cunoşteam mai demult şi m-au invitat la o bere. În momentul în care am intrat în maşină m-au legat şi m-au dus la marginea satului, unde Neagu Corneliu are un teren. M-au dus în spatele unei case aflată în construcţie şi m-au bătut cu o bâtă şi cu un topor. Acolo era şi fratele meu care era legat la mâini şi la picioare, avea pantalonii plini de sânge şi nu mai mişca. La un moment dat, unul dintre ei a dat cu bâta în fratele meu întins pe jos şi acesta nici nu a mai tresărit. Cred că era mort deja. Eu m-am dezlegat şi am luat-o la fugă. Cel mai înrăit era Corneliu Neagu, nu ştiu de ce, că doar ne cunoşteam de mult timp şi nu am avut probleme cu el până acum", ne-a  relatat Adrian Petrescu, fratele dispărutului.

Corneliu Neagu în vârstă de 24 de ani, vărul celor doi fraţi şi care s-a remarcat ca fiind capul răutăţilor este cunoscut ca fiind o persoană foarte agresivă. El şi-a bătut şi vecinii, care sunt chiar rude cu soţia acestuia. „Ne-a bătut şi pe mine şi pe soţul meu, anul trecut de Crăciun. Aveam grijă de bunica lui, cu care locuieşte şi nu ştiu ce l-a apucat că ne-a luat la bătaie", ne-a spus Anişoara Andreescu, în vârstă de 55 de ani, vecină cu unul dintre agrsori.

Poliţiştii caută cadavrul

De trei zile, poliţişti de la Investigaţii Criminale împreună cu lucrători de la ISU Prahova au scotocit casele presupuşilor agresori. Ieri, ofiţerii de la Investigaţii Criminale căutau cu ajutorul unui ciobănesc german, în gospodăria lui Iulian Neagu, corpul lui Ionuţ Petrescu, declarat dispărut. Atât persoana dispărută cât şi unul dintre agresori au mai fost condamnaţi în trecut pentru furt. Poliţiştii de la faţa locului nu au dorit să ofere informaţii presei, asupra stadiului căutărilor. Deocamdată cei trei sunt liberi, având doar interdicţia de a părăsi ţara. Conform declaraţiei poliţiştilor în lipsa unui cadavru este imposibil de probat vinovăţia celor trei bărbaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite