Cătușa, o escroacă din Prahova, a fost prinsă la timp de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul Ploiești
Foto: Adevărul Ploiești

Cazurile de înșelăciuni și escrocherii au căpătat amploare în Prahova, în special în mediul rural, iar victimele sunt, mai mereu, persoane în vârstă. Săptămâna aceasta, însă, o femeie și-a dat seama la timp că a fost furată și a alertat polițiștii.

O femeie din comuna prahoveană Dumbrava a reclamat poliţiştilor din Valea Călugărească faptul că o persoană necunoscută i-a patruns în locuinţă sub pretextul că achiziţionează fier vechi şi că vrea să schimbe o bancnotă de 200 lei.

Profitând de neatenţia proprietarei, necunoscuta a sustras dintr-o cutie aflată pe masa din dormitorul locuinţei, suma de 1.140 lei.

Poliţiştii au demarat cercetările, şi au depistat în trafic, pe raza comunei Berceni, un autoturism înmatriculat în alt stat, în care se aflau trei bărbaţi și o femeie, semnalmentele acesteia din urmă fiind asemănătoare cu ale persoanei supectate de furtul banilor.

O prahoveancă a rămas fără 2.200 de lei după ce a fost păcălită de escroci

Asupra femeii din autoturism au fost găsiţi banii sustraşi, dar şi o bâtă din lemn aparţinând conducătorului auto.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în dimineaţa respectivă, cei patru suspecţi s-au deplasat la domiciliul părţii vătămate, suspecta C. Cătuşa spunându-i acesteia că este interesată să achiziţioneze fier vechi.

Pentru că reclamanta nu a avut deşeuri de vânzare, C. Cătuşa i-a solicitat să-i schimbe o bancnotă de 200 lei. În momentul în care reclamanta a mers în locuinţă pentru a schimba banii, suspecta a profitat de neatenţia acesteia şi a sustras suma de 1.140 lei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi port fără drept al unei arme albe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite