Cât costă murăturile pentru iarnă, în pieţele din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pieţele din Ploieşti abundă în legume bune de pus la murat
Pieţele din Ploieşti abundă în legume bune de pus la murat

Cele mai ieftine legume şi zarzavaturi se găsesc pe tarabele din Piaţa Halelor Centrale.

A început „sezonul murăturilor". Legumele şi zarzavaturile de pe tarabele pieţarilor din Ploieşti le îmbie pe gospodine cu preţuri care pornesc de la 1 leu. Gogonelele, castraveţii, varza, gogoşarii şi conopida sunt la mare căutare.

„Am pregătit un buget de 200 de lei pentru murături, bulion şi zacuscă. Asta nu trebuie să lipsească din cămara oricărei familii. În fiecare an merg împreună cu soţul la cumpărături. Ştiu să aleg marfa şi trebuie să spun că sunt tare la negociat. Sunt atentă de unde iau roşiile, de exemplu, sau gogonelele. Am o femeie în Piaţa Centrală de la care cumpăr legume în fiecare an. Am încredere în ea, pentru că ştiu că sunt bio", a spus Simina Tudorache, o ploieşteancă de 49 de ani.

E bine de ştiu că, în fruntea  topului celor mai ieftine pieţe din Ploieşti se află Piaţa Halelor Centrale, unde preţurile legumelor şi zarzavaturilor nu „ard" la buzunar. Pe locul doi se află Piaţa Vest Aurora, iar pe trei-Piaţa Mihai Bravu. „Eu locuiesc în cartierul 9 Mai. La noi în piaţă există marfă multă şi de bună calitate, însă nu e prea ieftină. Noi tot la Hale mergem să facem cumpărăturile pentru toamnă",a explicat Luciana Sandu, o pensionară.

Murături gata pregătite, în magazine

Pentru ploieştencele care nu au timp de pus legume la murat există şi varianta cumpărării lor, gata pregătite, la borcane, din supermarketuri sau de pe tarabele comercianţilor din pieţe. Un borcan de 800 de grame cu castraveţi muraţi costă, în magazinele alimentare,între 5 şi 8 lei, iar unul de zece litri plin cu gogonele, conopidă şi morcovi-între 30 şi 40 de lei.

„Eu am expus la vânzare nişte butoaie mai mici în care am vară albă în saramură. Sunt persoane care folosesc varza asta doar de sărbători, aşa că omul nu cumpără mult. Preţurile se negociază", a conchis Ionel Lucaci, un localnic din Nedelea care vine în pieţele din Ploieşti să-şi vândă legumele din producţia proprie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite