Ploieşti:Festivalul Castanilor a ajuns la a zecea ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti:Festivalul Castanilor a ajuns la a zecea ediţie
Ploieşti:Festivalul Castanilor a ajuns la a zecea ediţie

Cântăreţii tineri, dornici de afirmare s-au înscris la preselecţiile pentru concurs, în timp ce participanţii din anii anteriori s-au retras de pe liste  

37 de interpreţi de muzică folk s-au înscris la preselecţiile organizate de Casa de Cultură „I.L.Caragiale” pentru Festivalul Castanilor ce urmează să debuteze vineri, de la ora 16.30 la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti.

Concurenţii au venit din toate colţurile ţării, din Bucureşti, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Oneşti, Tulcea, Baia Mare, Dâmboviţa, Piatra Neamţ, Constanţa, Bistriţa, Piteşti, Brăila şi alte oraşe, la care desigur, s-au adăugat şi câţiva participanţi chiar din Ploieşti. Preselecţia a avut loc sâmbătă la Casa de Cultură, în urma selecţiei rămânând în concurs aproape jumătate din cei înscrişi.

Anul acesta, Festivalul Castanilor a ajuns la cea de-a zecea, care este dedicată celui care a iniţiat evenimentul, regretatul jurnalist Gabi Dobre. Fapt pentru care spectacolul din acest an se numeşte „Festivalul Castanilor in memoriam Gabi Dobre”, cel care a organizat, în 2000, primul festival concurs de folk din Prahova şi printre puţinele din ţară.

Ediţie aniversară
„Pentru că este ediţia aniversară, anul acesta festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile în loc de două, cum era până acum, unul dintre momente, cel din a treia zi, fiind susţinut pe platoul din faţa Palatului Culturii din Ploieşti”, explică Luminiţa Avram, coordonatorul evenimentului din cadrul Casei de Cultură „I.L.Caragiale” Ploieşti.

În prima zi de festival pe scenă vor urca atât concurenţi cât şi artişti consacraţi, care vor susţine recitaluri, cum ar fi Emeric Set, Răzvan Krivaci, care este câştigătorul Cerbului de Aur din 2008. În cea de-a doua seară organizatorii promit o serie de surprize în plus faţă de evenimentele programate, ca de exemplu recitalul lui Paul Arva, câştigătorul ediţiei precedente a festivalului.

În utlima seară, pe scena ridicată la Palatul Culturii câştigătorii ediţiilor trecute vor susţine 10 concerte în aer liber. „Câştigătorii din anii trecuţi deşi au vrut să se înscrie iniţial la concursul din acest an, după un timp au renunţat toţi, lăsând posibilitatea celor care nu s-au făcut remarcaţi să concureze. Este un gest rar întâlnit, de aceea am dorit să le dăm ocazia celor care nu vor mai participa să susţină recitaluri în finalul evenimentului”, completează Luminiţa Avram.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite