Casele o iau la vale în Poiana Câmpina, din cauza alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blestemul s-a abătut asupra unui sat prahovean. De ani de zile, la fiecare ploaie mai puternică, pământul o ia la vale în satul Pietrişu, din comuna Poiana Câmpina.

O casă a fost înghiţită de pământ  şi alte 28  de gospodării au fost grav afectate de alunecările de teren produse din cauza precipitaţiilor abundente  semnalate în ultimele două săptămâni. Noroiul a năvălit gospodăriile localnicilor, producând pagube însemnate oamenilor care au trudit ani mulţi ca să-şi ridice case în zonă. Aproape tot ce au semănat în grădini a fost distrus de mâlul de pe versanţi.

image

CLICK PE POZE PENTRU MAI MULTE IMAGINI DIN SATUL PIETRIŞU, AFECTAT DE ALUNECĂRILE DE TEREN

„Suntem disperaţi. Am tot stat pe la copii, pentru că a noastră casă a fost înghiţită de pământ. Toată agoniseala de-o viaţă a dispărut. Acum locuim într-o rulotă, tot pe pământul nostru, acolo unde mâlul nu a ajuns încă" a spus cu ochii în lacrimi Vasile Nedelcioiu, un pensionar de 72 de ani.

Oamenii din Pietrişu  dau vina nu doar pe vremea capricioasă ci şi pe o societate care exploatează petrol şi care care a montat mai multe sonde pe versantul situat pe marginea drumului județean 101P.

Mai multe amănunte despre acest subiect aflaţi, mâine, din Adevărul ediţia de Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite