Case şi drumuri inundate în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ploilor abundente care au căzut în judeţ, mai multe imobile au fost inundate, dar şi drumurile judeţene şi cele comunale au fost avariare de cantităţile mari de precipitaţii care s-au scurs pe carosabil.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, în această dimineaţă traficul se desfăşura greu pe DJ 102 I, arteră care face legătura între oraşul Câmpina şi localitatea Valea Doftanei.

„Carosabilul a fost inundat de apă pentru că în zonă se află versanţi şi pădure, iar apa rezultată în urma ploii abundente s-a scurs pe şosea. La această oră traficul se desfăşoară normal, însă, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Prahova", explică comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Alte drumuri avariate

În urma ploilor din ultimele zile, în comuna Şotrile,  pe DJ 207, în punctul Junca Mării s-a produs o alunecare de teren pe partea stângă a drumului judeţean în direcţia de mers Câmpina-Şotrile.

Astfel, carosabilul s-a surpat pe o distanţă de 20 de metri şi la o adâncime de 1,5 metri.

Râul Stâmnic şi-a ieşit din matcă şi a inundat Drumul Comunal 59A pe o distanţă de aproximativ 750 m, arteră de ciruclaţie care face legătura între satele Starchiojd, Valea Anei şi Rotarea.

La Ariceştii Zeletin, satul Ariceşti, pe DC52, în punctul Paliu, zidului de sprijin al podului care face legătura între satul Ariceşti şi satul Albinari s-a crăpat, însă nu există pericolul de a fi întreruptă circulaţia între cele două sate.  

Pe DJ 233 între comunele Ariceştii Zeletin şi Cărbuneşti traficul de desfăşoară cu dificultate din cauză că infrastructura drumului a fost afectată pe porţiuni mari.

Traficul este îngreunat şi pe DJ 219 care face legătura între comunele Ariceştii Zeletin şi Predeal Sărari din cauză că infrastructura rutieră a avut de suferit în urma inundaţiilor.

Alte artere pe care se circulă greu sunt DC 52 şi DC 160, aici constatându-se  modificări de structură a malurilor adiacente acestor drumuri.

Probleme în judeţ

Ieri, în jurul orei 12.00, în comuna Brazi, sat Negoieşti echipajele de pompieri au intervenit cu un autocamion de primă intervenţie şi comandă şi o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul unei societăţi comerciale al cărui depozit se inundase.

Tot ieri seară, în jurul orei 18.00, pe Strada Octavian Goga din Sinaia, un copac a căzut pe partea carosabilă, iar echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe au intervenit pentru deblocarea drumului. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite