Cartierele mărginaşe ale Ploieştiului tind să se transforme în „arme biologice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi ploieşteni reclamă faptul că nu mai pot sta în case, din cauza mirosul insuportabil emanat de gunoaiele aruncate pe lângă containere. Autorităţile locale dau vina pentru această situaţie neplăcută pe cetăţenii de etnie romă care scormonesc printre resturile manajere.

Cartierele mărginaşe ale Ploieştiului riscă să devină focare de infecţie, din cauza neglijenţei angajaţilor societăţii de salubritate, dar şi din cauza inconştienţei unor locatari fără simţ civic.

Aproape toate ghenele din zona străzilor Mărăşeşti, Ciucului, Cosminele sunt înconjurate de grămezi de pungi de gunoi menajer. Printre ele, câţiva oameni ai străzii caută de zor, sperând să găsească haine şi alte lucruri pe care să le poată folosi. Pe lângă ei, mişună şi câţiva câini comunitari. Situaţia este gravă mai ales că soarele torid poate transforma mizeria în adevărate „bombe biologice".

„Cred că este foarte greu mai ales pentru cei care au apartamentele aproape de aceste focare de infecţie. Este foarte periculos mai ales că nu putem sta cu gemurile închise pe timp de vară, le ţinem deschise şi intră în case muşte şi alte insecte care aduc toţi microbii. De aici ne îmbolnăvim de hepatită şi facem tot felul de bube", a spus Mia Ţigău, o femeie de 47 de ani care locuieşte într-un bloc de pe strada Cosminele.

„Eu am văzut şi locatari care aruncă gunoiul aiurea. Păi vin cei de la salubritate, golesc ghenele şi oamenii, ca să nu se murdărească pe picioare, pun gunoiul pe jos, la câţiva metri de locul unde ar trebui depus. Cred că dacă ar fi şi unii şi alţii amendaţi, toată lumea şi-ar face mai apoi treaba. Nu e cazul să suportăm noi tot felul de mirosuri oribile pentru inconştienţa unora. E jenant pentru o ţară europeană", s-a plâns Săndel Viorel, care are domiciliu în zona străzii Mărăşeşti.

Scormonesc după bidoane

Autorităţile locale susţin că vina nu aparţine operatorului de salubritate, ci, în mare parte, cetăţenilor de etnie romă care scormonesc în ghene după bidoane.

„Am primit şi noi multe sesizări din partea locatarilor unor blocuri din Ploieşti. Oamenii beau mai multă apă şi aruncă bidoanele goale la ghene. Iar cetăţenii de etnie romă le caută printre alte resturi şi ajung să scoată tot din ghene. Noi o să dezinfectăm aceste locuri în acest weekend, ca să nu mai fie probleme. O să curăţăm ghenele foarte bine", a  precizat Răzvan Lungu, director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite