Carnavalul turiştilor, la Gura Diham. Petrecăreţii s-au costumat în vrăjitoare, zâne, prinţi şi muşchetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii aflaţi pe Valea Prahovei au continuat petrecerile şi în primele două zile ale noului an. La cabana Gura Diham din Buşteni, de exemplu, vrăjitoarele, zânele, prinţii, muşchetarii şi arabii şi-au dat întâlnire, în seara de Sfântul Vasile, la un carnaval inedit, unde costumaţiile trăznite au fost obligatorii.  

Peste 150 de turişti din toată ţara au cântat şi au dansat toată noaptea în staţiunea Buşteni, sub diferite măşti, care mai de care mai hazlii. Puşi pe şotii şi pe distracţie şi cu o bună dispoziţie de zile mari, turiştii parcă au dat viaţă personajelor. Măicuţele au încins primele ringul de dans. Imediat li s-au alăturat vrăjitoarele, piraţii, prinţii, prinţesele, piticii şi Albă ca Zăpada.

„Vin de câţiva ani buni la acest bal mascat împreună cu prietenii. Îmi place foarte mult atmosfera, muzica şi ideea în sine a unui carnaval în prima zi din an. Costumul meu este original, foarte frumos, şi a fost adus din China de la cea mai bună prietenă a mea. În seara asta sunt o împărăteasă,  împărăteasa Mau", ne-a povestit Rodica. Carnavalul se organizează de 20 de ani la Gura Diham, iar majoritatea participanţilor sunt deja „de-ai casei".

Party cu purceluş de lapte

Petrecerea de la Gura Diham a fost completată cu concursuri de dans. Participanţii au încins hore şi sârbe, iar pentru costumaţie şi talent au primit de la cabanieri un purceluş de lapte.

„A fost foarte greu să ne decidem cărui turist să-i oferim marele premiu al carnavalului pentru că toate costumele sunt superbe, multe aduse chiar din străinătate pentru a fi cât mai autentice. În afară de concursuri, le-am mai pregătit turiştilor mâncare tradiţională, ţuică, vin şi afinată, pentru ca totul să fie perfect. Se pare că am reuşit să-i mulţumim pe toţi", ne-a explicat cabanierul Costi Luca. Carnavalul s-a încheiat târziu în noapte cu un impresionant foc de artificii la poalele Munţilor Bucegi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite