Ploieşti: Cârciuma lui Doroftei are profit pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Cârciuma lui Doroftei are profit pe timp de criză
Ploieşti: Cârciuma lui Doroftei are profit pe timp de criză

Luna aceasta s-au împlinit trei ani de când în Ploieşti a fost deschisă primul local aparţinând unui sportiv renumit, Doroftei Pub.

Am vrut să aflăm cum îi merg afacerile “Moşului” pe timp de criză şi care sunt surprizele pe care le rezervă ploieştenilor în perioada următoare. L-am găsit în mijlocul barului, binedispus, exersând câţiva paşi de dans spre admiraţia celor din jur. Ne-a invitat la o masă pe terasă şi a început să vorbească cu plăcere despre tot ceea ce s-a petrecut în trei ani de existenţă în lumea afacerilor.

“La început nu mi s-au dat prea multe şanse. Nu a fost uşor să lucrez cu oamenii, să fac un program care să fie respectat, să găsesc oamenii capabili să ne ajute astfel încât clienţii să fie mulţumiţi, dar am reuşit. Am investit mulţi bani, dar am avut încredere că respectul faţă de oameni mă va face să reuşesc”, zice Leonard Doroftei.

Are clienţi toată ziua
Celebrul boxer român spune că în această perioadă afacerile îi merg chiar mai bine decât înainte, iar efectele crizei nu se resimt. “Acum chiar avem mai mulţi clienţi decât anul trecut. Criza nu ne-a afectat. Lumea vine toată ziua, iar seara este plin, nu mai găseşti un loc liber. Atunci când oamenii încep să vină în local în timpul zilei, înseamnă că afacerile sunt pe drumul cel bun”, este de părere celebrul sportiv.

Peste 60% dintre clienţii lui Doroftei sunt străini, după cum ne spune chiar acesta. Acest lucru este uşor de remarcat dacă stai la o masă pentru că auzi vorbindu-se în jurul tău în engleză, olandeză sau franceză.

Şi-a dus clienţii în bucătărie
Leonard Doroftei îşi aduce aminte că, la început, unii clienţi erau reticenţi în a mânca produsele preparate de angajaţii săi. “Vedeam că oamenii nu prea aveau încredere să mănânce. Şi atunci i-am luat de mână şi i-am dus în bucătărie să vadă care sunt condiţiile în care se pregătesc mâncărurile. După ce au văzut că totul este din inox şi este curăţenie, au mâncat cu încredere şi au revenit în local”.   

Cei care vin în pub-ul lui Doroftei au parte şi de o surpriză specială. Aceştia pot comanda “plăcerea campionului”, mâncarea preferată a boxerului. “Mâncarea constă în carne de vită, carne de pui şi carne de porc cu ciuperci, la cuptor. Este puţin condimentată şi a fost de curând introdusă în meniu”.

Vorbeşte şi glumeşte cu toată lumea
Doroftei crede că secretul pentru a avea succes într-o astfel de afacere este să stai de vorbă cu oamenii. De aceea el îşi petrece cea mai mare parte a timpului în local, vorbind şi glumind cu clienţii săi.

Pentru toamnă, Leonard  Doroftei le pregăteşte ploieştenilor mai multe surprize. Printre acestea se numără organizarea unor seri tematice, cum ar fi seară de box unde meciurile pot fi comentate alături de campionul mondial sau seară de bancuri.

Localul este asemeni unui muzeu
Localul este construit asemenea unui “muzeu” în care sunt expuse cele mai valoroase piese de colecţie ale “artistului”. Pereţii sunt tapetaţi cu trofeele, diplomele, premiile, afişele meciurilor celebre, decupaje din ziare, dar şi fulare primite de la diferiţi clienţi care vor să se simtă mai aproape de casă atunci când vin în local.

Nu de puţine ori, Doroftei spune că este rugat de clienţi să îi lase să facă poze lângă o medalie olimpică pentru că nu au mai văzut până atunci o astfel de distincţie. Campionul semnează în fiecare zi zeci de poze pentru clienţii săi. Localul este dotat cu retroproiectoare, ecrane cu plasmă şi chiar un ring de box în miniatură.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite