Caragiale şi-a găsit locul, de luni, în centrul Ploieştiului FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul statuar a fost creat cu ocazia „Anului Caragiale“
Grupul statuar a fost creat cu ocazia „Anului Caragiale“

Angajaţii SGU Ploieşti au început, luni, montarea monumentelor care fac parte din grupul statuar dedicat dramaturgului Ion Luca Caragiale. Statuile, care îl au în prim-plan pe Caragiale, sunt aşezate în faţa Palatului Administrativ

Servicii de Gospodărire Urbană a montat, luni, statuile realizate din bronz dedicate lui I.L. Caragiale. Cu toate că dezvelirea oficială va fi abia marţi, mulţi ploieşteni au încercat, deja, să se fotografieze alături de statuia marelui dramaturg. Ideea unor monumente în mărime naturală, aşezate direct pe pământ, a fost a sculptorului sătmărean Radu Ciobanu.

Grupul statuar a fost creat cu ocazia „Anului Caragiale“

Click pe imagini pentru galeria foto

„Primăria Ploieşti a organizat un fel de concurs de idei, spunând doar că doreşte un grup statuar cu ocazia «Anului Caragiale». Eu am ales această temă. Ideea a fost de a reproduce un peron, în care Caragiale stă, meditativ, pe o bancă, urmărind personajele. Am încercat să aduc un element foarte puţin folosit în România, de street culture, care presupune aşezarea sculturilor la nivelul solului, încât să fie mai atractive pentru trecători. De multe ori, aşezate pe un soclu, ele riscă să treacă neobservate“, ne-a mărturisit artistul Radu Ciobanu (foto).

Grupul statuar a fost creat cu ocazia „Anului Caragiale“

Valoarea lucrări este de aproximativ 800.000 de lei. Sculpturile îl prezintă pe Ion Luca Caragiale, aşezat pe o bancă, urmărind cu privirea patru personaje din schiţa „D-l Goe“.

CITIŢI ŞI:

Statuia Libertăţii, înlocuită cu monumente din opera lui Caragiale

Vrei să te pozezi alături de Caragiale? Acest lucru va fi posibil la Ploieşti

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite