Canicula a dublat numărul de internări la Cardiologie, în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţie de nedescris şi saloane supraaglomerate în ultimele zile la secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Temperaturile care au crescut brusc în această perioadă au ridicat şi incidenţa afecţiunilor cardiace şi au adus mai mulţi prahoveni în spital.

Numărul de paturi este, însă, acelaşi, aşa că s-a ajuns la situaţia ca pacienţii să doarmă şi câte doi în pat, iar în timpul nopţii, aceştia se odihnesc inclusiv pe culoare, aşezaţi pe scaune.

"Am fost la sapă şi am stat cam mult în soare. Am de ani de zile probleme cu inima, iar de la căldură mi s-a făcut rău. Am ajuns la spital şi, uitaţi, trebuie să mă înghesui în pat cu o altă bolnavă. Nu am dormit toată noaptea", ne-a mărturisit Elena Fuiu, una din pacientele internate în secţia de cardiologie.

30.000 de prahoveni cardiaci

Medicii specialişti se aşteaptă ca valul de internări să crească şi mai mult în zilele şi în săptămânile următoare, în contextul unor prognoze meteo cu zile caniculare. "Cardiacii sunt cei mai sensibili la schimbările de temperatură. Este foarte important să nu se expună în soare, iar dacă este nevoie să iasă din casă atunci când sunt peste 30 de grade Celsius, e bine să se protejeze cu ceva pe cap şi, neapărat, să consume cel puţin doi litri de apă pe zi", îi sfătuieşte pe prahoveni medicul Dumitru Predescu, şeful secţiei de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

În acest moment, la secţia de cardilogie, sunt internate peste 130 de persoane, în contextul în care sunt doar 85 de paturi în unica secţie de profil din Prahova. Ceea ce duce la situaţia ca internările să se facă şi cu câte doi cardiaci în pat. În evidenţele medicilor sunt peste 30.000 de prahoveni care suferă de afecţiuni cardiace grave.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite