4.500 de candidați din Prahova vor fi supravegheați la bac de camerele video de la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 4.500 de candidați din Prahova vor intra, din nou, în examenul de bacalaureat. Inspectorii școlari din Prahova au cerut sprijinul logistic al angajaților Prefecturii care le-au împrumutat, pentru examenele scrise, camerele video de supraveghere folosite la votare.

Dezastrul tradus printr-o promovabilitate de numai 45% în Prahova, la prima sesiune a examenului de bacalaureat a însemnat, automat, un număr record de candidați înscriși pentru bacul din toamnă. 4.500 de absolvenți de liceu din județ au făcut cereri pentru a fi reexaminați, în perioada 22 august - 2 septembrie, fie la toate probele, fie doar la cele la care nu au obținut notă de trecere în prima sesiune.

Peste 300 dintre ei sunt corigenți care abia în această vară au reușit să-și încheie mediile de finalizare a clasei a XII-a. „Specificul bacului din toamnă este acela că mulți candidați susțin doar una sau două probe. Astfel, pentru limba română, scris, avem 2.200 de candidați înscriși, pe când la matematică 2.100, și doar puțini dintre ei vor susține teze la ambele materii. Nu avem speranțe într-un procentaj de promovabilitate ridicat pentru că majoritatea sunt elevi slabi, care au făcut școli de arte și meserii", ne-a spus Gheorghe Borovină, șeful Inspectoratului Școlar Prahova.

Camere video de la Prefectură

Candidații care își pun baza în copiat sau în suflatul în căști ar trebui să se gândească de două ori înainte să acționeze. În toate cele 10 centre de examinare, dintre care două distribuite în Câmpina și opt în Ploiești, vor fi camere de supraveghere. „Pentru că nu sunt bani să achiziționăm camere video în toate centrele am împrumutat de la Prefectură sistemele folosite la alegeri. Echipamentele vor fi montate înainte de prima probă scrisă, din 29 august. Va fi un examen foarte corect, iar supravegherea va fi strictă", ne-a mai spus Gheorghe Borovină.

„Am predat către Inspectoratul Școlar 80 de camere video care sunt folosite de instituția nostră în logistica alegerilor", ne-a spus și Mihai Condrescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Prahova. Și edilii din comunele prahovene au fost solicitați să contribuie cu sisteme de supraveghere în măsura în care aveau așa ceva disponibil.

Din toamnă, primăriile locale trebuie să facă cereri către Ministerul Educației, urmând ca până la viitoarele examene, să existe camere video instalate în toate centrele de examen.

Bacalaureatul începe luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Primele rezultate se afișează pe 4 septembrie, zi în care se pot depune și contestații.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite