Candidat PP-DD la primăria comunei Gornet, arestat preventiv pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane, învinuite într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti, ancheta, în care este cercetat şi un candidat la o primărie din Prahova, vizează fraudarea cu 600.000 de euro a unei bănci.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, magistraţii de la Tribunalul Prahova au emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele a două persoane, suspectate că sunt liderii unui grup infracţional care a prejudiciat cu 600 000 de euro sucursala din Ploieşti a unei bănci comerciale, de la care au luat credite pe bază de documente falsificate, transmite Mediafax.

În acelaşi dosar, pe lângă cei doi arestaţi preventiv au fost puse sub învinuire alte 12 persoane.

Între acestea, se numără o femeie care candidează din partea PPDD la Primăria comunei prahovene Gornet, dar şi ofiţeri de credit din cadrul băncii prejudiciate.

Cei 14 sunt acuzaţi că, începând cu luna octombrie 2009, au contractat mai multe credite pe bază de acte false, prejudiciind astfel cu 600.000 de euro o bancă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre Elena Dima, candidatul din partea PPDD pentru funcţia de primar al comunei Gornet.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Prahova a PPDD, Radu Socoleanu, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit, femeia a fost la audieri la sediul DIICOT.

El a mai spus că la nivelul PPDD nu era cunoscut faptul că respectiva candidată ar avea astfel de probleme şi că, dacă va fi găsită vinovată, partidul îi va retrage sprijinul politic şi o va exclude din formaţiune.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite