Campion la judo, şpăgar de ocazie, la Şcoala de Poliţie din Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul de poliţie, Gabriel Munteanu, profesor de Catedra de Educaţie Fizică  la Şcoala de subofiţeri de la Câmpina, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Bărbatul a fost suspendat din funcţie.

La Şcoala de subofiţeri de la Câmpina, Munteanu era  profesor în cadrul catedrei de „Educaţie Fizică şi Autoapărare". Cei cinci candidaţi care ar fi fost favorizaţi de poliţist la probele eliminatorii de „aptitudini fizice", la admiterea din august, la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina, sunt Andrei Roman, Cosmin Mihai Danciu, Iulian Dumitru, Victor Haimana şi Ionel Pleşa. La examenul de admitere, comisarul era membru al subcomisiei de examinare, alta decât cea la care erau repartizaţi cei cinci candidaţi. Gabriel Munteanu ar fi primit din partea acestora sume importante în euro, precum şi alte bunuri materiale

La 28 august, cu şase zile înainte ca poliţiştul să fie reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, o echipă de supraveghere operativă a DGIPI l-a filmat pe un intermediar cum i-a dat banii comisarului, din partea unuia dintre candidaţii la concursul de admitere.

În ziua de 1 septembrie, comisarul, multiplu campion naţional la judo şi membru al lotului olimpic al României, a fost avertizat prin intermediul unui SMS trimis de pe o cartelă prepaid că este urmărit de DNA.

În 2 septembrie, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Gabriel Munteanu, iar în 3 septembrie, Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

"Comisarul a fost suspendat din funcţie până definitivarea anchetei. Era profesor de sport la noi. Şi noi am fost miraţi de ce s-a întâmplat. Suntem şi noi curioşi să vedem cum se vor finalize cercetările", a declarat comisar şef de poliţie Simion Valeriu, purtător de cuvânt în cadrul Şcolii de subofiţeri "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Gabriel Munteanu este domiciliat în localitatea Filipeştii de Pădure, este căsătorit şi are o fiică.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite