Campioana K1 din Prahova, Eva Zincă, vrea să-l depășească pe Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioană națională în kickboxing și K1, Eva Zincă este fan necondiționat al boxerului Lucian Bute. Deși poartă cel mai feminin nume cu putință, Eva, luptătoarea de 11 ani este spaima băieților și a concurenților din concursurile de lupte. Are la „activ" câteva nasuri sparte.  

Are 5 titluri de campioană națională în diverse stiluri de luptă și alte 12 medalii de aur, obținute la concursurile de profil. Este expertă în mai-tai, K1, unifight, budokai și kickboxing, toate acestea la doar 11 ani și doi ani de antrenamente. A început, ca majoritatea copiilor din Prahova care se orientează către astfel de sporturi, la Academia de Lupte Universale „Ambiția Mădălin" din Băicoi, o pepinieră de tineri care dau un cu totul alt sens noțiunii de violență.

„De-a lungul timpului, părinții m-au orientat către pictură, dansuri sau teatru, însă din prima zi când am venit la lupte am decis că acolo voi rămâne pentru că mi-a plăcut foarte mult", își amintește Eva de începuturi. Mama ei a fost cea care a susținut-o necondiționat. „Canalizarea violenței într-un sport practicat înseamnă, până la urmă, educație. Și trăim vremuri în care femeile sunt abuzate și maltratate, așa că noțiunile de auto-apărare sunt esențiale", crede Valentina Zincă.

Pasionată de porumbeii de curse

La 52 de kg, Eva o să schimbe în curând categoria. Oricum, a luptat până acum și cu juniori de vârste mai mari pe care a reușit să-i bată, fie că luptele s-au desfășurat la sol ori în picioare. „Mi s-a întâmplat ca, în urma loviturilor pe care le-am dat în concursuri, să sparg nasurile contra-candidaților sau unii dintre ei să abandoneze când aflau că urmează să luptăm împreună", spune micuța luptătoare.

Spre deosebire de alte fete de vârsta ei, Eva nu se teme de băieți, ba chiar dimpotrivă, nimeni nu îndrăznește să se lege cu ea. „Dacă ar fi să-i număr, am mai mulți prieteni băieți decât fete, mulți dintre ei colegi la Academia de Lupte. Suntem doar 10 fete și cam 50 de băieți", spune Eva.

Deși este ocupată destul de mult cu antrenamentele, Eva are timp și pentru școală, unde este premiantă, dar și pentru porumbeii de curse, o pasiune pe care a preluat-o de la antrenorul ei, Mădălin Tănase.

Evident, la o astfel de vârstă, are și un idol. „Îl admir foarte mult pe Lucian Bute, este foarte tare și mi-aș dori să ajung la fel de cunoscută ca el", visează Eva.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite