Câmpina vrea să devină staţiune turistică, prima de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii celui de-al doilea municipiu din Prahova, Câmpina, vor să transforme oraşul în staţiune turistică, prima ca reper spaţial de pe zona Valea Prahovei.

Cea mai însorită localitate din România va fi înscrisă de autorităţile locale în Agenţia Judeţeană de Promovare a Turismului, care se va ocupa, potrivit primarului din Câmpina, Horia Tiseanu, de includerea staţiunii pe reperele turiştilor români şi străini.

„Primul pas este amplasarea, în centrul oraşului, a unui Centru Naţional de Informare Turistică, cu o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, pe Bulevardul Carol I, unde oamenii pot afla ce se poate vizita în Câmpina. Banii vor proveni din fonduri europene", ne-a spus Mariana Pătraşca, purtător de cuvânt al Primăriei Câmpina.

Obiective turistice

Venind de la Bucureşti, Câmpina va deschide zona Valea Prahovei şi îşi propune să atragă vizitatorii, pe lângă deja celebrul asflat cu sclipici, cu o climă foarte blândă, câteva biserici datând de la 1800, arhitectura cu influenţă barocă şi unul dintre cele mai frumoase muzee din ţară, „Castelul Iulia Haşdeu", realizat de scriitor după indicaţiile de dincolo de moarte venite din partea fiicei sale, la şedinţele de spiritism. Un alt muzeu care merită atenţia turiştilor este „Nicolae Grigorescu", iar foarte aproape de Câmpina se situează zona Valea Doftanei şi Barajul Paltinu, frumuseţi naturale de necontestat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite