Ploieşti: Campanie pentru prevenirea exploatării sexuale a femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Campanie pentru prevenirea exploatării sexuale a femeilor
Ploieşti: Campanie pentru prevenirea exploatării sexuale a femeilor

Recent, reprezentanţii Centrului Regional Ploieşti al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au desfăşurat o serie de activităţi de prevenire a traficului de persoane în mai multe şcoli de pe raza judeţului Prahova.

Obiectivul principal al campaniei de prevenire a exploatării sexuale a femeilor, intitulată sugestiv ,,Omul cu două feţe” a fost informarea şi sensibilizarea elevilor, în vederea conştientizării riscurilor asociate traficului de persoane, abuzul fizic, psihic şi sexual şi întărirea capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen.

În cadrul activităţilor s-a explicat ce înseamnă exploatarea sexuală şi traficul de persoane, s-au oferit informaţii despre etapele traficului de persoane, tipurile de exploatare, modurile de operare folosite de traficanţi, consecinţele acestui fenomen, precum şi despre măsurile preventive pe care trebuie să le avem în vedere pentru a nu deveni victime ale traficului de fiinţe umane.

Din statistici a rezultat că ponderea victimelor este deţinută de femei tinere şi minore cu vârste între 16 şi 25 de ani, din mediul rural, acestea constituind şi grupul ţintă al campaniei. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite