Ploieşti: Sărbătoare la Valea Călugărească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sărbătoare la Valea Călugărească
Ploieşti: Sărbătoare la Valea Călugărească

Festivalul Vinului este în plină desfăşurare în Valea Călugărească. Zeci de producători şi-au expus la vânzare strugurii, mustul şi vinul produs în gospodăriile proprii,. Vizitatorii le-au apreciat munca cumpărând bidoane întregi din licoarea lui Bachus.

Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, localnicii din Valea Căugărească s-au adunat cu mic cu mare la Festivalul Vinului. De vineri după¬-amiază şi până în această seară, peste 30 de producători de vin din zonă îşi expun băuturile obţinute din prepararea strugurilor.

Este coadă la fiecare tarabă, oamenii venind chiar şi din alte judeţe ale ţării pentru a cumpăra vin produs în gospodăriile oamenilor.

“Cred că este mai curat şi mai bun la gust decât cel ambalat în sticle. Acolo vezi ce îţi pune şi poţi gusta înainte ca să şti ce cumperi. Preţurile nu sunt mari, aşa că merită investiţia. O să iau şi fetească neagră şi un vin alb, demisec”, spune Iulian Toma, un dâmboviţean care a venit cu toată familia la serbarea vinului. 

Înghesuială la pastramă
Pe lângă must, struguri şi vin, vizitatorii pot savura pastramă preparată la grătar sau o pot achiziţiona pentru acasă la preţul de 23-25 de lei kilogramul sau pot cumpăra brânză şi miere, direct de la localnicii din Valea Călugărească.

“Vreau să vă spun că au o pastramă de te lingi pe degete de bună. Am mâncat la terasă pentru că nu mai puteam de poftă, am luat şi mici şi câte un pahar cu vin. Este frumos şi bine organizat festivalul, parcă totuşi nu este balamucul care a fost în anii trecuţi”, este de părere Ionică Baciu, un ploieştean care spune că şi-a făcut provizia de vin produs la Valea pentru toată iarna.

“Am venit cu părinţii ca să ne distrăm şi noi. Am gustat puţin must, că e tare bun. Sper să nu ne doară stomacul. Am găsit şi ceva dulce pe aici, vată pe bâţ şi miere. Am mâncat de toate, ba chiar am luat şi o gură de vin”, s-a lăudat Vladuţ Ion, un băiat de 14 ani din Câmpina.

Cei care ajung la Valea Călugărească pot fi spectatorii unor adevărate recitaluri de muzică populară. Pe scenă au fost prezenţi Maria Văduva, Alesis, Raoul şi Aurel Moldoveanu, iar suprizele continuă şi în această seară.

Preţuri de festival

Unii producători de vin  din Valea Călugărească spun că, deşi preţurile la vin au rămas aceleaşi ca în 2008, cei care le-au vizitat standurile au cumpărat cantităţi cu până la jumătate mai mici decât luau anul trecut.

Vin alb şi negru- 5-6 lei litrul
Must - 3 lei litrul
Struguri - 3 lei kilogramul
Pastramă - 20-25 de lei kilogramul
Miere – 10-15 lei kilogramul
Ouă de prepeliţă – 0,3 lei
Brânză – 9-15 lei kilogramul

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite