Cadrele nedidactice din grădiniţele ploieştene au rămas fără salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza reducerii posturilor, angajaţii grădiniţelor reuşesc cu greu să supravegheze toţi copiii
Din cauza reducerii posturilor, angajaţii grădiniţelor reuşesc cu greu să supravegheze toţi copiii

Mai mulţi angajaţi din grădiniţele ploieştene nu şi-au primit salariile pe ultima lună. Oamenii au fost înştiinţaţi că posturile lor nu se mai încadrează în schema de personal acceptată de Ministerul Educaţiei, anunţă Telegraful de Prahova

În această situaţie sunt, până în acest moment, 20 de persoane, bucătărese, îngrijitoare şi muncitori. Oamenii nu şi-au primit ultimul salariu, iar când au cerut explicaţii au aflat că situaţia juridică privind statutul lor este incertă, potrivit cotidianului Telegraful de Prahova. Conducerea Inspectoratului Şcolar Prahova susţine că angajaţii respectivi au fost preluaţi de Primăria Ploieşti în anul 2007. Ei au fost plătiţi, până acum, cu bani de la Minister, însă au fost informaţi că, mai nou, posturile lor nu se mai încadrează în norma ISJ acceptată de Bucureşti.

„Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 212/2007, o parte din personalul nedidactic din unităţile de învăţământ a fost preluat de Primărie, la cererea grădiniţelor şi şcolilor care aveau nevoie de aceşti angajaţi pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Însă trebuie rezolvată, acum, problema remunerării lor, pentru că ei nu pot fi incluşi în normarea Inspectoratului Şcolar", a declarat, pentru Telegraful, Gheorghe Borovină, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite