Cadavrul unui nou-născut a fost descoperit îngropat într-o pădure de lângă Mănăstirea Caraiman din Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul unei fetiţe născută în ziua de 5 iulie, şi care a decedat două zile mai târziu la Maternitatea din Ploieşti, a fost găsit îngropat într-o pădure de lângă Mănăstirea Caraiman din Buşteni.

UPDATE, ora 11.40

Potrivit unui comunicat de presă emis de IJP Prahova, "astăzi, în jurul orei 8.40, Poliţia staţiunii Buşteni a fost sesizată prin intermediul unui apel telefonic primit prin 112, despre faptul că în zona mănăstirii Palanca, într-o groapă aflată la liziera pădurii a fost găsită o cutie din lemn, iar pe marginea gropii a fost găsit cadavrul unui nou născut de sex femeiesc, îmbrăcat într-un costumaş (...) În momentul examinării cadavrului, la mâna stângă a fost găsit un număr de identificare care fusese atribuit în maternitate".

Poliţiştii l-au identificat pe tatăl copilului în persoana lui Dumitru Constantin, de 50 de ani, din oraşul Buşteni. Acesta le-a prezentat oamenilor legii acte care atestă faptul că nou născutul a decedat la data de 7 iulie la Maternitatea din Ploieşti şi că a venit pe lume la data de 5 iulie. Tatăl copilui a declarat că a ridicat cadavrul de la morgă la data de 13 iulie şi că, în aceeaşi zi, l-a ngropat la liziera pădurii, întrucât, conform religiei, cei care au murit fără a fi botezaţi nu pot fi îngropaţi în cimitir.

Ora 11.20

Nou-născutul a fost declarat mort la Maternitatea din Ploieşti în data de 7 iulie. Şase zile mai târziu, cadavrul bebeluşului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti pentru necropsie, după care a fost dat acasă tatălui ca să fie înhumat. Tatăl nu l-a mai dus la cimitir, ci l-a băgat într-o cutie de lemn şi l-a îngropat, ca pe un câine, într-o padure de lângă Mănăstirea Caraiman din Buşteni.

Anchetatorii sunt la faţa locului pentru cercetări.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite