CSU Asesoft se întărește cu un „Mustang“ din Draftul NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Nyakundi (stânga). Foto totalbaschet.ro
Robert Nyakundi (stânga). Foto totalbaschet.ro

În timp ce alte echipe din Liga Națională și-au definitivat deja loturile pentru noul sezon, campioana CSU Asesoft preferă să studieze cu atenție piața transferurilor.

Aflată în fața unui an competițional în care își poate adăuga în vitrină 3 trofee interne, dar și o calificare în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge, formația ploieșteană și-a îndreptat privirea către „marfa" de peste Ocean.

În capul listei de achiziții se regăsește Robert Nyakundi, o extremă de forță de 23 ani, care a petrecut ultimele patru sezoane la SMU Mustangs, în NCAA. Nyakundi este un jucător polivalent, care dă cel mai bun randament pe poziția 4, dar care poarte fi folosit și pe 3. Principala armă a sa o reprezintă aruncările de la distanță, americanul având un procentaj de 43% din spatele semicercului, în cei patru ani în care a evoluat pentru Southern Methodist University.

Nyakundi, un baschetbalist cu un nume dificil de pronunțat și, totodată, cu un joc greu de descifrat pentru adversari, și-a încercat, în iunie, norocul în Draftul NBA, fiind cotat, de presa de peste Ocean, drept jucătorul lui SMU cu cele mai mari șanse de a ajunge în liga profesionistă nord-americană. Nu a făcut pasul către NBA și, la mai puțin de o lună de la evenimentul desfășurat la „Prudential Center", din New Jersey, a parafat o înțelegere valabilă pe un sezon cu CSU Asesoft.

Nyakundi, omul-record pentru SMU

În ultimul sezon la nivel de colegiu, Nyakundi a fost numit căpitanul lui SMU și a stabilit mai multe recorduri pentru echipa sa. Printre altele, a înregistrat două jocuri în care a înscris câte 29 de puncte, ultimul - cu Missouri State, în luna decembrie a anului trecut. Baschetbalistul născut la Arlington, în Texas, se poate lăuda cu 7 coșuri reușite de la distanță, împotriva Universității Rice, dar și cu 47 de minute jucate, în partida cu Oklahoma State. Nyakundi a fost inclus, în 2011 și 2012, în a treia echipă din NCAA, alături de jucători proveniți de la puternicele universități din Memphis și East Carolina.

Robert Nyakundi - 24.01.1989

2.03 m, 100 kg - poziția 4

2008-2009: MSU Mustangs (NCAA) - 6.2 pct, 3.4 rec
2009-2010: MSU Mustangs - 7.6 pct, 3.2 rec
2010-2011: MSU Mustangs - 14.3 pct, 4.3 rec, 2pd
2011-2012: MSU Mustangs - 14.8 pct, 4.8 rec, 1pd (3p- 42%, FT- 88%)

csuasesoft.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite