CONNECTING... La Ploieşti, sistemul de monitorizare video din şcoli merge pe sărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 30% din ecranele din dispecerat sunt stinse sau fără conexiune
Circa 30% din ecranele din dispecerat sunt stinse sau fără conexiune

Sistemul video implementat la Ploieşti pentru a asigura paza unităţilor de învăţământ funcţionează mult sub parametrii normali. La vizita făcută zilele trecute în dispecerat, peste 30% din camere nu transmiteau imagini

La final de an şcolar, conducerea Primăriei Ploieşti are de rezolvat o foarte importantă temă de vacanţă: în condiţiile în care 2011-2012 a fost unul din cei mai violeni ani şcolari, autorităţile trebuie să decidă dacă soluţia de a asigura paza în şcoli cu ajutorul camerelor video a fost una inspirată. Asta pentru că imaginile care sunt transmise în dispeceratul amenajat la Poliţia Locală Ploieşti nu sunt întotdeauna foarte utile.

Din aprioape 300 de camere video instalate, peste 30% din ecranele de monitorizare de la Poliţia Locală nu funcţionau, la ultima noastră vizită făcută în dispecerat, zilele trecute. Unele ecrane erau stinse, iar altele arătau un mesaj care anunţa că dispozitivele încearcă să restabilească o conexiune.

Camerele sunt urmărite 24 de ore din 24, în schimburi, de către o echipă cumpusă din 10 agenţi şi un şef de echipă, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii instituţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite