CFR închiriază şase rute de cale ferată din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
(foto arhivă)
(foto arhivă)

Închirierea unei părţi a infrastructurii neinteroperabile reprezintă una dintre măsurile incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

Printre cele 32 de rute de cale ferată pe care Compania Naţională CFR SA doreşte să le închirieze, prin licitaţie publică, se regăsesc şi câteva cu sediul (sau care tranzitează) în Prahova, respectiv Ploieşti Crâng - Ploieşti Vest; Ploieşti Vest- Târgovişte Nord - Fieni - Pietroşita; Diţeşti - Gura Palangii; I.L. Caragiale - Diţeşti - Moreni; Buda - Slănic; Ploieşti Nord - Măneciu, informează ziarulprahova.ro.

Licitaţia va fi organizată pe 10 noiembrie, prin intermediul Bursei Romane de Mărfuri. Criteriul de atribuire a traseului licitat va fi preţul cel mai mare, iar durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani.

Potrivit ziarulprahova.ro, agenţii economici desemnaţi câştigători vor fi obligaţi să preia şi personalul feroviar existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite