CFR rupe Ploieştiul de Slănic, Măneciu şi Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile care leagă Ploieştiul de Măneciu şi Târgovişte au fost anulate, lăsând sute de navetişti şi angajaţi CFR de izbelişte. Peste câteva zile se închide şi linia spre Slănic

Garniturile care circulau pe rutele Ploieşti - Târgovişte şi Ploieşti - Măneciu au fost anulate, în baza unei decizii a Ministerului Transporturilor pentru reducerea costurilor de funcţionare ale CFR. Decizia a intrat în vigoare la 14 ianuarie, lăsând sute de navetişti într-o situaţie nu tocmai plăcută. Veştile sunt şi mai rele pentru amgajaţii CFR. 1.143 urmează să intre în preaviz peste câteva zile, cel puţin 11 persoane urmând să fie disponibilizate de la Depoul Ploieşti.

140 de lei pe lună costă în plus biletele de maxi-taxi

Angajaţii CFR au fost anunţaţi că, din 20 ianuarie, vor fi suspendate şi cursele pe ruta Ploieşti - Slănic. Este vorba despre trei trenuri la ducere şi trei la întoarcere. În total, vor avea de suferit zeci de locuitori din staţiune, dar şi din Plopeni, oraş aflat pe traseu şi renumit în judeţ pentru faptul că foarte mulţi localnici au ales să facă naveta la Ploieşti după ce uzina mecanică a intrat în colaps.

3 milioane de lei, în zadar

Cam aceeaşi situaţie este şi pe Valea Teleajenului. Pe lângă Măneciu, aflat la cap de linie, au rămas fără conexiune feroviară oraşele Boldeşti Scăeni şi Vălenii de Munte şi comunele Blejoi, Lipăneşti, Măgurele, Gura Vitioarei, Teişani şi Izvoarele. Pe ruta Măneciu - Ploieşti mai circulau patru trenuri la dus şi tot atâtea la întors. Odată cu renunţarea la aceste curse, prin Gara de Nord Ploieşti nu mai trece, oficial, nicio cursă a CFR Călători.

CITIŢI ŞI:

Şanse mari de grevă la CFR

Interesant este că legătura feroviară cu Slănicul fusese restabilită cu ceva mai mult de jumătate de an în urmă. În perioada 2010-2011, CFR a anunţat că a cheltuit aproape 3 milioane de lei cu tot cu TVA pentru a repara podul de la intrarea din Slănic, afectat la inundaţiile din 2007.

Navetiştii plătesc mai mult

O cursă cu trenul pe ruta Ploieşti - Măneciu (51 de kilometri) costa 6,8 lei. În schimb, biletul la microbuz pe acelaşi traseu este 10 lei. Într-o lună, dacă va plăti dus-întors în toate zilele lucrătoare, un navestist ajunge să consume 140 de lei în plus. „Era cunoscut, de ani buni, ca un tren al navetiştilor. De aceea, ultimele curse rămase mai erau doar dimineaţa şi seara. Pentru noi era foarte bun, pentru că ieşeam mai ieftin decât pe şosea. N-o să ascund că am mai mers şi eu «cu naşul» de câteva ori, când îmi expira abonamentul", ne-a mărturisit Robert Ungureanu, din Măneciu, lucrător la o firmă de construcţii din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite