Bunicii şi părinţii candidaţilor BAC-ului de toamnă, „delegaţi“ pentru aflarea rezultatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru mulţi dintre absolvenţii de liceu, afişarea rezultatelor la Bacalaureat, sesiunea septembrie 2011, s-a lăsat, din nou, cu lacrimi şi suspine.

Cei mai mulţi dintre candidaţii examenului de Bacalaureat, sesiunea septembrie 2011, au picat la proba de Matematică. „Este firesc să fie picaţi atât de mulţi elevi la această probă, pentru că subiectele au fost dificile pentru nişte absolvenţi intraţi la liceu pe rută progresivă. Adică, mulţi dintre aceştia au avut la finalul gimnaziului note sub 5", a declarat Gheorghe Borovină, inspector şef al ISJ Prahova.

Şi-au trimis bunicii la aviziere

La afişarea primelor rezultate ale Bacalaureatului din sesiunea de toamnă, la cele zece centre de examinare din Ploieşti şi Câmpina au fost prezenţi în număr foarte mic candidaţii. Din cauza emoţiilor, aceştia şi-au trimis la aviziere părinţii, bunicii ori prietenii apropiaţi, pentru a le afla rezultatele.

Iosif Lazăr, un pensionar din Lipăneşti, a bătut drumul până la Colegiul „Mihai Viteazul" din Ploieşti, ca să vadă cum s-a descurcat nepotul său la Bacalaureat. După ce a verificat cu mare atenţie listele cu rezultatele candidaţilor, bunicul lui Vlad Teodor a început să aplaude.

„Sunt tare bucuros. Am verificat de mai multe ori lista, ca nu cumva să fi văzut ceva greşit. Nepotul meu a obţinut la Matematică nota 9,30 şi o medie finală de 7,40. În prima sesiune a avut foarte mari emoţii şi nu a reuşit să ia notă de trecere la Matematică. Acum merg acasă ca să îl sărbătorim şi ne pregătim de admiterea la facultate", a spus Iosif Lazăr.

Dezamăgire la „Mihai Viteazul"

La Colegiul „Mihai Viteazul" din Ploieşti, una dintre instituţiile de învăţământ preuniversitar de top din Prahova, s-a picat „pe capete" şi în această sesiune. „După examenul din vară am avut 15 elevi care nu au promovat. Acum, dintre aceştia, şase nu au obţinut medie de trecere, aşa că vor susţine o altă sesiune a Bacalaureatului în vara anului viitor", a precizat Gabriel Ţaga, directorul Colegiului „Mihai Viteazul".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite