Bugetul Ploieştiului pe 2012, între reabilitarea blocurilor şi WC-urile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea bugetului Ploieştiului, organizată luni seară la Teatrul „Toma Caragiu“, s-a transformat mai degrabă în prilej de atacuri politice din partea consilierilor din opoziţie. Puţinii ploieşteni neimplicaţi politic au venit şi ei cu idei, cerând repararea unor străzi şi parcări, curăţarea unor spaţii pline de gunoaie şi montarea de toalete

Conducerea Primăriei Ploieşti s-a întâlnit cu ploieştenii interesaţi de bugetul pe acest an, pentru a le prezenta previziunile făcute şi priorităţile pentru 2012. Discuţiile au fost acaparate repede de consilierii din opoziţie, care au „tocat“ capitolele bugetare unde au considerat că estimările Primăriei sunt fie nerealist de mari, fie mult mai mici decât cu un an în urmă. Dintre ideile formulate de cetăţenii de rând s-a remarcat solicitarea ca administraţia locală să monteze mai multe WC-uri publice, un capitol la care municipiul stă foarte prost.

Per total, Primăria estimează venituri de aproape 500 de milioane de lei în acest an, la care se adaugă şi posibilitatea de a accesa un credit bancar de până la 40 de milioane de euro. La capitolul învăţământ, lucrările care vor avea prioritate vizează reabilitările de la Şcoala „Rareş Vodă“ şi Liceul Teleajen, deja începute, şi montarea de centrale termice în 14 unităţi. La capitolul legat de sănătate, obiectivul ţine de modernizarea centrului Cina, închis recent din cauza problemelor juridice. Printre obiectivele pe 2012 se mai numără modernizarea bazinului de înot Vega, finalizarea lucrărilor la apartamentele sociale din strada Libertăţii, reabilitarea termică a celor 46 de blocuri deja contractate plus încă aproape 100 de imobile care urmează să intre în procedură de licitaţie, canalizarea cartierelor Moţoi, Râfov şi Bereasca, plus realizarea asfaltărilor în Ghighiului, 9 Mai, Ienăchiţă Văcărescu şi Moţoi.

În 2012, Primăria intenţionează să aloce un buget record pentru salubritate, de 22 de milioane de lei, o parte din aceşti bani urmând să fie repartizată pentru intervenţiile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. De asemenea, formula iniţială de buget vizează alocarea a 5 milioane de lei pentru clubul de fotbal Petrolul, mai puţin decât în 2012, însă cu posibilitatea de suplimentare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite