Ploieşti: Bugetarii protestează faţă de legea salarizării unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Bugetarii protestează faţă de legea salarizării unice
Ploieşti: Bugetarii protestează faţă de legea salarizării unice

Dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi rezolvate, aceştia ameninţă că pe data de 5 octombrie vor declanşa greva generală.

Nemulţumiţi de legea salarizării unice, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au primit aprobare pentru a picheta astăzi Prefectura Prahova. “Vom sta în faţa Prefecturii, timp de aproximativ două ore, până în jurul orei 16.00. Procesul de învăţământ nu va fi afectat în niciun fel de această acţiune.

Cadrele didactice care vor participa la protest au avut ore de dimineaţă sau au zi metodică”, ne-a declarat liderul de sindicat Gheorghe Giurumescu. Acesta a mai precizat că în cazul în care problemele nu le vor fi rezolvate, pe data de 5 octombrie vor declanşa greva generală. “Dacă se va ajunge până acolo, pe 5 octombrie toată lumea va sta acasă, iar porţile şcolilor vor fi închise”, a mai precizat Giurumescu.

Proteste la Bucureşti
În acelaşi timp, cadre didactice, alături de alţi bugetari din întreaga ţară, vor picheta Guvernul şi Parlamentul României. Asta pentru că astăzi este programată, la Bucureşti, asumarea răspunderii de către Guvern pentru legea restructurării agenţiilor guvernamentale, cea a salarizării unice şi pentru legea educaţiei.

Federaţiile sindicale protestează astfel faţă de efectele preconizate ale Legii privind salarizarea unitară a bugetarilor precum pierderea unor drepturi câştigate ale personalului din sectorul bugetar sau diminuarea veniturilor acestei categorii de personal.

Pichetarea Palatului Parlamentului are ca obiective renunţarea de către Guvern la angajarea răspunderii în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului asupra Proiectului Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, renegocierea Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice  şi supunerea sa dezbaterii camerelor Parlamentului României.

Poliţiştii se alătură protestatarilor
Şi poliţiştii se vor alătura colegilor lor care vor protesta în faţa Palatului Parlamentului. “Aproximativ 40 de poliţişti din Prahova care fie şi-au luat liber, fie sunt în concediu vor participa la protestul de la Bucureşti. Dacă nu se va lua nicio măsură, pe 5 octombrie vom intra în grevă generală şi nu ne vom implica în niciun fel în organizarea alegerilor prezidenţiale. Mergem alături de magistraţi şi chiar îi susţinem în demersul lor”, ne-a declarat Florian Ioniţă, liderul de sindicat al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial Prahova.

De asemenea, o delegaţie a sindicaliştilor, formată din 15 persoane, va asista la dezbaterile din Plen, pe marginea celor trei proiecte de legi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite