Buget de investiţii cum n-a mai văzut Ploieştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii din blocul 50 de pe Aleea Şcolii aşteaptă de peste doi ani reabilitarea promisă Foto: Alex Policală
Locatarii din blocul 50 de pe Aleea Şcolii aşteaptă de peste doi ani reabilitarea promisă Foto: Alex Policală

Primăria Ploieşti pregăteşte bugetul pe 2012, anunţând un plan de investiţii de 75 de milioane de euro, dublu faţă de cel din anul în curs

Bugetul de venituri pentru anul electoral 2012 la nivelul municipiului Ploieşti va fi sensibil egal cu cel din 2011, potrivit previziunilor făcute de reprezentanţii administraţiei locale, care lucrează la finalizarea documentelor. Primarul Ploieştiului promite, însă, un buget record pentru investiţii în 2012, care poate ajunge până la 75 de milioane de euro. Prin comparaţie, în acest an, bugetul de investiţii este de aproape două ori mai mic, undeva la 38 de milioane de euro. În 2010, el a fost prevăzut la valoarea de aproximativ 60 de milioane, însă multe din obiectivele propuse atunci au fost amânate pentru următorii ani. De asemenea, în 2009, bugetul de investiţii a fost tot sub 40 de milioane de euro.

Cheltuielile totale prevăzute pentru acest an din bugetul Ploieştiului sunt de aproape 460 de milioane de lei, echivalentul a 109 milioane de euro, cu 15% mai puţin decât în 2010. Bugetul de anul viitor ar putea fi „salvat" de creditul bancar contractat recent de administraţia locală, în valoare de 40 de milioane de euro, cu o perioadă de graţie de doi ani.

Priorităţi

Banii vor merge, în mare măsură, către modernizarea infrastructurii stradale şi reabilitările termice. Una din priorităţi va fi, fără îndoială, asigurarea cotei de cofinanţare pentru proiectele depuse în cadrul Polului de Dezvoltare. Primăria a semnat deja contractul pentru realizarea Parcului Municipal Vest şi aşteaptă bani de la UE pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor de pe traseele 101 şi 102.

„Majoritatea investiţiilor vor fi trecute pe acest credit bancar. Estimările noastre merg către o valoare de 70-75 de milioane de euro pentru investiţii în 2012. Prioritate vor avea lucrările pe Pol, cele pentru infrastructura stradală, incluzând aici şi reţelele subterane, şi reabilitarea blocurilor", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului. Un alt proiect major, care deja a primit aprobarea consilierilor locali, vizează modernizarea Hipodromului Ploieşti, investiţie estimată la 44 de milioane de euro.

Aşteaptă reabilitarea de ani buni

Un ploieştean care locuieşte la ultimul etaj al unui bloc de pe Cameliei se plânge că apa de ploaie ajunge să i se scurgă pe pereţi. Pentru că blocul se află pe lista de 200 trase la sorţi de Primărie în vederea reabilitării termice, vecinii au refuzat să plătească pentru repararea plafonului, aşteptând investiţia din bugetul local. Numai că de la acea tragere la sorţi au trecut doi ani şi ceva şi Primăria a uitat să mai vină. Probleme de acest gen au avut loc şi în cartierul Malu Roşu. „S-a făcut tam-tam atunci, dar n-a mai venit nimeni să se intereseze. Am fost nevoiţi să schimbăm conductele pe banii noştri, am dat peste 3.000 de lei de apartament, în rate. Acum, trebuie să înlocuim conducetele de la wc, care-s ruginite. Dacă stăm în nădejdea Primăriei am fi avut mari probleme", ne-a povestit Aurica Dumitrescu, locatară în blocul 50 de pe Aleea Şcolii.

Ce cred ploieştenii despre priorităţile bugetului local pe 2012

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite